xitt Napisano 1 Maja 2010 Napisano 1 Maja 2010 Witam, ostatnio na działce wygrzebałem Giant GSR 400, od razu przywiozłem sobie do domu... Jak to na działce, czasami używany, nie konserwowany, nie ruszany, po prostu jeżdżony. Wszystko oryginalne jak fabryka dała. Po wstępnym rozpoznaniu widzę że w najlepszym stanie nie jest: trochę otarć na ramie, siodełko rozerwane, rogi zardzewiałe, pedały nie chodzą jak trzeba, manetki przerzutek rozwalone (nie działają jak trzeba, brakuje części) i tak się zastanawiam od dłuższego czasu co z nim zrobić.. Odrestaurować go czy już się nie opłaca? Podoba mi się coś takiego ile może kosztować zrobienie z mojego gianta takiego cacuszka? Pozdrawiam.
stigzak Napisano 1 Maja 2010 Napisano 1 Maja 2010 Nie opłaca się - z tego co piszesz do wymiany było by praktycznie wszystko oprócz ramy, która i tak jest już trochę archaiczna (kąty typowe dla ram z lat 90-tych). Ps. sam mam ten model (jeszcze)
xitt Napisano 1 Maja 2010 Autor Napisano 1 Maja 2010 a Ty widzę w podpisie ładnie masz go zrobionego, ile w niego władowałeś kasy? więc mówisz że lepiej odstawić do kąta i kupić coś lepszego? co polecicie mi tak do ok. 600-700zł? z góry dzięki za pomoc
stigzak Napisano 1 Maja 2010 Napisano 1 Maja 2010 No trochę - nie wiedziałem, że mnie to wciągnie. Tak bardzo, że kupuję coś nowego . Co do Twojego pytania minimum na nowy rower to 1000zł - coś sensownego idzie kupić.
xitt Napisano 3 Maja 2010 Autor Napisano 3 Maja 2010 Niestety, nie stać mnie na razie na kupno nowego roweru muszę usprawnić Gianta lub jeździć jakimś Bingo Fokker brata... Dobra wybieram usprawnianie Gianta. Chcę coś w nim usprawniać żeby w miarę jeździł zarówno po asfalcie jak i po lekkim terenie. Ze wstępnych obserwacji widzę że muszę kupić następujące rzeczy: - pedały jakieś metalowe to mus do kupna - manetki przerzutek i klamki hamulcowe lub manetko-klamki + linki i byłby w miarę gotowy do jazdy... siodełko mam ze starego roweru, rogi się odnowi.. Do kupna przydałby się jakiś amorek z przodu.. kiera, mostek też ale to już dalszy plan.. Więc tak, mam do kupna pedały, manetki, klamki i amorek z przodu.. Na to wszystko mam dokładnie 200zł Dobrze by było gdyby było taniej - kupił bym nowe chwyty, rogi, kiere i mostek A więc, co polecacie w tej cenie? Proszę o pomoc bo w rowerach jestem po prostu zielony.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.