Skocz do zawartości

[maraton] Eska BikeMaraton Zdzieszowice 08.05.2010r.

Drozdzu5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Za nieco ponad tydzień jedna z najlepszych w mojej opinii edycji BikeMaratonu. Znowu zaskoczy Nas super organizacja, świetna muzyczna atmosfera (orkiestra dęta zagra jak co roku ;)) i niebanalna trasa. Byłem dzisiaj objechać fragmenty trasy i zapowiada się naprawdę ciekawie. Jest sucho, a więc bardzo przyjemnie. Nowy w tym roku odcinek pozwala przejechać środkiem Amfiteatru, co jest naprawdę ciekawym doznaniem. Zapraszam do Zdzieszowic! :)

Napisano

Ja się wybieram i lecę giga jak tylko ręka da radę. Jeżeli chodzi to że to jedna z najlepszych edycji to bym się kłócił bo ja czekam na górskie maratony. Jazda po płaskim kosztuje mnie sporo cierpienia :)

Napisano

A że tak zapytam - z jakich sektorów koledzy z forum będziecie startować w Zdzieszowicach? Ja we Wrocławiu wywalczyłem drugi sektor i bardzo się z tego cieszę. Startuję w MINI. Mój numer to 717. :)

Napisano

A że tak zapytam - z jakich sektorów koledzy z forum będziecie startować w Zdzieszowicach? Ja we Wrocławiu wywalczyłem drugi sektor i bardzo się z tego cieszę. Startuję w MINI. Mój numer to 717. :)

Ja we Wrocku nie byłem więc ostatni, nie wiem który to będzie ?

Napisano

mnie też we Wrocławiu nie było, napisałem już do Grabka z prośbą o lepszy sektor dokumentując to wynikami :)

Napisano

Siemka. Ja pojawię sie na 100%. We Wrocławiu wywalczyłem 9 miejsce w M3, co daje mi 1 sektor w Zdzieszowicach, mam szansę utrzymać wysoką pozycję w generalce i 1 sektor na Wieluń ;)

Napisano

No to mnie czeka ostatni sektor. Ale będzie spoko:) W tegorocznej edycji Skandii w chodzieży byłem 40 czy 41 open ma Mega, myślicie, że jest sens pisać do organizatorów? Bo coś mi się wydaje, że szkoda zachodu z moimi wynikami.

Napisano

Pisz, nawet jeśli dostaniesz jeden sektor do przodu to warto moim zdaniem :(

Chociaż nie wiem, czy już nie jest za późno - do 5 dni przed maratonem można.

Napisano

Ja będę tym razem startował z sektora 3. Do 2 zabrakło dosłownie czterech miejsc. ;)

Drozdzu5 jakie opony byś proponował na trasę? Na forum BM radzą raczej jakąś wyższą kostkę, ale cały czas kuszą mnie oponki typu semi-slick, bo na mapie podają, że będzie dużo asfaltu.

Napisano

Ja w związku z poniedziałkową biologią nie chcę się zajechać, w związku z czym zmieniam jednorazowo dystans z giga na mini:D. Jeśli trasa jest podobna do zeszłorocznej, to widzę, że czeka jakieś 45 minut dobrego treningu. A później zmienie się w fotografa.

Co do sektora, jade z 1, oponki to tradycyjnie już piranha.

Napisano

A ja się zastanawiam nad założenie Roro 2.1 na przód, tylko nie jeździłem z nią po błocie i nie wiem jak się zachowa  ;)

Napisano

A ja się zastanawiam nad założenie Roro 2.1 na przód, tylko nie jeździłem z nią po błocie i nie wiem jak się zachowa ;)

Ja jeździłem i bardzo dobrze radzi sobie z błotem.

A będzie dużo błota?

Napisano

ja biore chyba komodo :icon_mrgreen:

b raczej semi slici nie

komodo to sa mega przyczepne opony na blocie ale na asfalcie jakos nie leca ale za to w blockie ( ktorego ma byc duzo sa super test mialy karpacz giga ale tam bylo srednio z bylotem) :)

jak wiesci z trasay/pogody ? :)

Napisano

Drozdzu5 jakie opony byś proponował na trasę? Na forum BM radzą raczej jakąś wyższą kostkę, ale cały czas kuszą mnie oponki typu semi-slick, bo na mapie podają, że będzie dużo asfaltu.

Asfalt tylko na pierwszych 6-ciu kilometrach, potem już sporo błotka się szykuje i luźnych kamieni, korzeni, itp. Semislicki bym raczej odradzał.

A ja się zastanawiam nad założenie Roro 2.1 na przód, tylko nie jeździłem z nią po błocie i nie wiem jak się zachowa  ;)

@lek, a jak oceniasz Maxxisy Crossmark Exception (przód) w starciu z błotem? Kupiłem już te oponki, ale jeszcze w błocie nie miałem okazji testować.

Napisano

Zakładaj je śmiało. W zeszłym sezonie objechałem na nich wszystkie maratony. Na błocie i kamieniach spisują się dobrze, zwłaszcza na błotnistych podjazdach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...