Drozdzu5 Napisano 30 Kwietnia 2010 Napisano 30 Kwietnia 2010 Za nieco ponad tydzień jedna z najlepszych w mojej opinii edycji BikeMaratonu. Znowu zaskoczy Nas super organizacja, świetna muzyczna atmosfera (orkiestra dęta zagra jak co roku ) i niebanalna trasa. Byłem dzisiaj objechać fragmenty trasy i zapowiada się naprawdę ciekawie. Jest sucho, a więc bardzo przyjemnie. Nowy w tym roku odcinek pozwala przejechać środkiem Amfiteatru, co jest naprawdę ciekawym doznaniem. Zapraszam do Zdzieszowic!
ghost007 Napisano 30 Kwietnia 2010 Napisano 30 Kwietnia 2010 Ja się wybieram i lecę giga jak tylko ręka da radę. Jeżeli chodzi to że to jedna z najlepszych edycji to bym się kłócił bo ja czekam na górskie maratony. Jazda po płaskim kosztuje mnie sporo cierpienia
homeless Napisano 30 Kwietnia 2010 Napisano 30 Kwietnia 2010 Ja też się wybieram po nieudanym Wrocławiu /dwa kapcie :]/ mam zamiar poszaleć na mega. Numer 2206 :]
piootrj Napisano 30 Kwietnia 2010 Napisano 30 Kwietnia 2010 Ja też mam zamiar się zjawić. Mam nadzieje, że tym razem nic nie stanie na przeszkodzie.
pawel1315 Napisano 2 Maja 2010 Napisano 2 Maja 2010 Też będę jechał. Zastanawiam się pomiędzy mini a mega. Numer 1300.
Drozdzu5 Napisano 2 Maja 2010 Autor Napisano 2 Maja 2010 A że tak zapytam - z jakich sektorów koledzy z forum będziecie startować w Zdzieszowicach? Ja we Wrocławiu wywalczyłem drugi sektor i bardzo się z tego cieszę. Startuję w MINI. Mój numer to 717.
piootrj Napisano 2 Maja 2010 Napisano 2 Maja 2010 A że tak zapytam - z jakich sektorów koledzy z forum będziecie startować w Zdzieszowicach? Ja we Wrocławiu wywalczyłem drugi sektor i bardzo się z tego cieszę. Startuję w MINI. Mój numer to 717. Ja we Wrocku nie byłem więc ostatni, nie wiem który to będzie ?
Kuku Napisano 2 Maja 2010 Napisano 2 Maja 2010 mnie też we Wrocławiu nie było, napisałem już do Grabka z prośbą o lepszy sektor dokumentując to wynikami
.PaVLo. Napisano 2 Maja 2010 Napisano 2 Maja 2010 Siemka. Ja pojawię sie na 100%. We Wrocławiu wywalczyłem 9 miejsce w M3, co daje mi 1 sektor w Zdzieszowicach, mam szansę utrzymać wysoką pozycję w generalce i 1 sektor na Wieluń
pawel1315 Napisano 3 Maja 2010 Napisano 3 Maja 2010 Ja zająłem 9 miejsce w M1 na dystansie MINI i jeśli się nie mylę, to startuję z sektora 2 Nie spodziewałem się, że tak dobrze mi pójdzie.
Rychlapl Napisano 3 Maja 2010 Napisano 3 Maja 2010 No to mnie czeka ostatni sektor. Ale będzie spoko:) W tegorocznej edycji Skandii w chodzieży byłem 40 czy 41 open ma Mega, myślicie, że jest sens pisać do organizatorów? Bo coś mi się wydaje, że szkoda zachodu z moimi wynikami.
Kuku Napisano 4 Maja 2010 Napisano 4 Maja 2010 Pisz, nawet jeśli dostaniesz jeden sektor do przodu to warto moim zdaniem Chociaż nie wiem, czy już nie jest za późno - do 5 dni przed maratonem można.
Tomash Napisano 5 Maja 2010 Napisano 5 Maja 2010 Ja będę tym razem startował z sektora 3. Do 2 zabrakło dosłownie czterech miejsc. Drozdzu5 jakie opony byś proponował na trasę? Na forum BM radzą raczej jakąś wyższą kostkę, ale cały czas kuszą mnie oponki typu semi-slick, bo na mapie podają, że będzie dużo asfaltu.
MarcinKowalczyk Napisano 5 Maja 2010 Napisano 5 Maja 2010 Ja w związku z poniedziałkową biologią nie chcę się zajechać, w związku z czym zmieniam jednorazowo dystans z giga na mini:D. Jeśli trasa jest podobna do zeszłorocznej, to widzę, że czeka jakieś 45 minut dobrego treningu. A później zmienie się w fotografa. Co do sektora, jade z 1, oponki to tradycyjnie już piranha.
pawel1315 Napisano 5 Maja 2010 Napisano 5 Maja 2010 Dobrze , że poruszyliście temat opon, bo sam już nie wiem, które wybrać. Chyba będzie dużo błota. Lepsze Micheliny XC Dry 2 czy WTB VelociRaptor ??
kubek20 Napisano 6 Maja 2010 Napisano 6 Maja 2010 Znając te okolice i Opony WTB mogę stwierdzić, że klocowate WTB na luzie przejechało by Istebną w błocie weź micheliny
@lek Napisano 6 Maja 2010 Napisano 6 Maja 2010 A ja się zastanawiam nad założenie Roro 2.1 na przód, tylko nie jeździłem z nią po błocie i nie wiem jak się zachowa
Wojtekmtb Napisano 6 Maja 2010 Napisano 6 Maja 2010 A ja się zastanawiam nad założenie Roro 2.1 na przód, tylko nie jeździłem z nią po błocie i nie wiem jak się zachowa Ja jeździłem i bardzo dobrze radzi sobie z błotem. A będzie dużo błota?
rafalek940 Napisano 6 Maja 2010 Napisano 6 Maja 2010 ja biore chyba komodo b raczej semi slici nie komodo to sa mega przyczepne opony na blocie ale na asfalcie jakos nie leca ale za to w blockie ( ktorego ma byc duzo sa super test mialy karpacz giga ale tam bylo srednio z bylotem) jak wiesci z trasay/pogody ?
Wojtekmtb Napisano 6 Maja 2010 Napisano 6 Maja 2010 No jak do soboty będzie padało to się zrobi fajne błoto. Ja jadę na Rocket Ronach w takim razie.
Drozdzu5 Napisano 6 Maja 2010 Autor Napisano 6 Maja 2010 Drozdzu5 jakie opony byś proponował na trasę? Na forum BM radzą raczej jakąś wyższą kostkę, ale cały czas kuszą mnie oponki typu semi-slick, bo na mapie podają, że będzie dużo asfaltu. Asfalt tylko na pierwszych 6-ciu kilometrach, potem już sporo błotka się szykuje i luźnych kamieni, korzeni, itp. Semislicki bym raczej odradzał. A ja się zastanawiam nad założenie Roro 2.1 na przód, tylko nie jeździłem z nią po błocie i nie wiem jak się zachowa @lek, a jak oceniasz Maxxisy Crossmark Exception (przód) w starciu z błotem? Kupiłem już te oponki, ale jeszcze w błocie nie miałem okazji testować.
.PaVLo. Napisano 6 Maja 2010 Napisano 6 Maja 2010 Zakładaj je śmiało. W zeszłym sezonie objechałem na nich wszystkie maratony. Na błocie i kamieniach spisują się dobrze, zwłaszcza na błotnistych podjazdach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.