Madison Napisano 30 Kwietnia 2010 Napisano 30 Kwietnia 2010 Witam mam jedno krótkie pytanie. Przymierzam się do zakupu pierwszy hamulców tarczowych i przy okazji (choć pewnie to jest musem) muszę wymienić koła. Na allegro znalazłem wiele propozycji i czegoś nie rozumiem. Nawet te z wyższej półki do MTb pisze, że przystosowane pod V-brake i tak przy większości pod V-brake tylko przy nielicznych pod tarcze. Czy jeśli pisze, że kolo przystosowane jest pod V-brake to nie można do niego założyć tarczy ?
Fenthin Napisano 30 Kwietnia 2010 Napisano 30 Kwietnia 2010 Jeżeli tylko piasta ma możliwość zamocowania tarczy, można ją założyć. A to czy OBRĘCZ jest przystosowana do V-brake nie ma tu kompletnie żadnego znaczenia, ważna jest PIASTA.
Madison Napisano 30 Kwietnia 2010 Autor Napisano 30 Kwietnia 2010 No to spoko. No to skorzystam z tematu i zapytam jeszcze o piasty. W jakiej cenie mógłbym kupić w miarę dobrą, nową, nie jakąś z górnej półki. Hamulce będą Avid Juicy 3 więc jakąś pod te hamulce (cenowo).
blair7 Napisano 30 Kwietnia 2010 Napisano 30 Kwietnia 2010 czyli masz do wydania ok 200 zl na piaste? czy chcesz kupic najtansza mozliwa piaste? Kup sobie sh deore 525, nie do zdarcia, pod warunkiem ze bedziesz je systematycznie serwisowal
Madison Napisano 1 Maja 2010 Autor Napisano 1 Maja 2010 200zł 1 piasta ? na allegro widzę komplet XTr za 500złz 400zł to trochę za dużo na piasty jak do mojego roweru. W poście nie pisałem, że chcę wydać na nie tyle ile na hamulce tylko proporcjonalnie tyle. Hamulce Avid Juicy 3 - ok 430zł. Chodzi mi o to, żeby piasta miała dobry stosunek jakości do ceny. Nie z najwyższej półki ale nie syf. Tak jak te hamulce czyli na początek w stosunkowo dobrej cenie. EDIT: w poprzednim poście trochę źle napisałem (cenowo) ale właśnie chodziło mi o proporcjonalnie cenowo, nie 430zł na piasty pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.