treposlaw Napisano 30 Kwietnia 2010 Napisano 30 Kwietnia 2010 Witam! Jestem nowy na forum, ale mam nadzieję, że mi pomożecie . Otóż szukam amortyzatora przedniego 26" do 300-400 zł (jak w temacie). Jeżdżę w różnych warunkach - od spokojnej jazdy po szosach, przez ostrą jazdę między ludźmi w godzinach szczytu, bezdroża, czy piaskowe równiny, po błotniste, wąskie ścieżki leśne w strugach deszczu i syfem w zębach. Potrzebuję uniwersalnego amortyzatora. Powinien być przede wszystkim wytrzymały. Nie musi mieć blokady twardości (poradzę sobie , a jeżeli już, to na goleniach (taniej). Waga moja ok. 75 kg, wzrost - ok. 180 cm. Długość rury sterowej ok. 21 cm. Mam nadzieję, że coś z powyższych informacji się przyda, jeżeli czegoś nie napisałem, to proszę dać znać. Z tego co czytałem, to polecacie Suntour'y Radiony. EDIT: Zapomniałem... Hamulce oczywiście V'ki .
stefan2810 Napisano 30 Kwietnia 2010 Napisano 30 Kwietnia 2010 Możesz kupić używaną Tore 318 (Rock Shox) tylko musisz trafić ją na allegro. A z nowych to możesz wyrwać Epicona (Suntour). Oba powietrzne i podobno za tą cenę są to faworyci. Sam mam Torę 318 którą kupiłem w listopadzie za 360zł w dobrym stanie i śmigam. A o Epiconie też jest na forum bardzo dużo pozytywnych opinii. Oba są powietrzne więc ustawisz je pod swoją wagę. (miękki lub twardy, jak tylko będziesz chciał)
treposlaw Napisano 2 Maja 2010 Autor Napisano 2 Maja 2010 Sory, ale nie da rady. Po 1) Budżet. Po 2) Hamulce. Wysłałem e-mail do sprzedawcy o dostępność tego amortyzatora, nadaje się?
kubek20 Napisano 3 Maja 2010 Napisano 3 Maja 2010 nadaje się, ale do niego musisz dokupić pompkę bo jest powietrzny. za to możesz go idealnie ustawić pod siebie
treposlaw Napisano 3 Maja 2010 Autor Napisano 3 Maja 2010 Jaki jest koszt napompowania go pode mnie w serwisie?
kubek20 Napisano 3 Maja 2010 Napisano 3 Maja 2010 najlepiej kup sobie swoją pompkę i będziesz mógł go samemu sobie ustawiać tam w serwisie mogą ci go ustawić według zaleceń producenta czyli będzie za twardy(producenci podają zawyżone wartości-sprawdzone). http://allegro.pl/item1007649548_super_pompka_beto_do_amortyzatorow_mp_036.html tania pompka
treposlaw Napisano 3 Maja 2010 Autor Napisano 3 Maja 2010 Sory za głupie pytanie, ale czy da się kompresorem ze stacji napompować, czy tam jest inny gwint?
Schwefel Napisano 3 Maja 2010 Napisano 3 Maja 2010 Nie te ciśnienia żeby pompować kompresorem. Zanim odłączysz końcówkę to już całe powietrze wyleci.
Mod Team michuuu Napisano 4 Maja 2010 Mod Team Napisano 4 Maja 2010 Nie te ciśnienia żeby pompować kompresorem. Zanim odłączysz końcówkę to już całe powietrze wyleci. No i mała objętość komory, gdyby to było coś na kształt opony samochodowej (wielkość) to ciśnienie nie miałoby takiego znaczenia jak w amorku.
gad Napisano 4 Maja 2010 Napisano 4 Maja 2010 Sory, ale nie da rady. Po 1) Budżet. Po 2) Hamulce. Wysłałem e-mail do sprzedawcy o dostępność tego amortyzatora, nadaje się? Jest dostępny w podobnej cenia http://www.allegro.pl/item1018887572_nowy_amortyzator_suntour_raidon_dobra_cena.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.