Skocz do zawartości

[Przedni] Do jazdy "kolorowej" ;).

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Jestem nowy na forum, ale mam nadzieję, że mi pomożecie :P. Otóż szukam amortyzatora przedniego 26" do 300-400 zł (jak w temacie). Jeżdżę w różnych warunkach - od spokojnej jazdy po szosach, przez ostrą jazdę między ludźmi w godzinach szczytu, bezdroża, czy piaskowe równiny, po błotniste, wąskie ścieżki leśne w strugach deszczu i syfem w zębach. Potrzebuję uniwersalnego amortyzatora. Powinien być przede wszystkim wytrzymały. Nie musi mieć blokady twardości (poradzę sobie :icon_question:, a jeżeli już, to na goleniach (taniej). Waga moja ok. 75 kg, wzrost - ok. 180 cm. Długość rury sterowej ok. 21 cm. Mam nadzieję, że coś z powyższych informacji się przyda, jeżeli czegoś nie napisałem, to proszę dać znać.

Z tego co czytałem, to polecacie Suntour'y Radiony.

EDIT:

Zapomniałem... Hamulce oczywiście V'ki :confused:.

Napisano

Możesz kupić używaną Tore 318 (Rock Shox) tylko musisz trafić ją na allegro. A z nowych to możesz wyrwać Epicona (Suntour). Oba powietrzne i podobno za tą cenę są to faworyci. Sam mam Torę 318 którą kupiłem w listopadzie za 360zł w dobrym stanie i śmigam. A o Epiconie też jest na forum bardzo dużo pozytywnych opinii. Oba są powietrzne więc ustawisz je pod swoją wagę. (miękki lub twardy, jak tylko będziesz chciał)

• Mod Team
Napisano

Nie te ciśnienia żeby pompować kompresorem. Zanim odłączysz końcówkę to już całe powietrze wyleci.

No i mała objętość komory, gdyby to było coś na kształt opony samochodowej (wielkość) to ciśnienie nie miałoby takiego znaczenia jak w amorku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...