Skocz do zawartości

[obręcze] do xc do 150zł za jedną

almaster

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jak w temacie. Jeżdżę głównie po asfalcie, ale zdarza mi się też wjeżdżać na jakiś teren. Szukam więc obręczy na 32 otwory, pod tarcze, do 150 max z wysyłką za jedną. Myślę nad mavic xm 317 disc, słyszałem że to dobra obręcz. Jednak proszę o Wasze opinie i pomoc. Pozdrawiam i z góry dzięki.

Napisano

Ja od paru lat jeżdżę na obręczach DT moja waga ~80kg, zero jakichkolwiek problemów z nimi, ani jedno rozcentrowanie mi się jeszcze nie zdarzyło.

Napisano

Alex xd jest ładny, swiss też no i mavic xm 317. Swiss najlżejszy, ale czy najlepszy do 150?. Może jeszcze ktoś się wypowie?.

Napisano

Wstrzymałem się. Mavic xm jest strasznie pusty, jeśli chodzi o wygląd. Mogę dać już te max 200zł za jedną obręcz. Co polecacie?. Coś z większą liczbą napisów :D, niż mavic xm 317, coś co jest lekkie, a zarazem utrzyma mnie (85kg), coś co będzie ok do mojego stylu jazdy, czyli około 70% asfalt, 30% teren i coś co jest pod tarcze. Ponawiam więc pytanie, zmieniając kwotę ze 150, na 200zł za jedną obręcz. Pozdrawiam i z góry dzięki.

Napisano

Wezmę dt xr 420, mają za 193 zł jedną. Piękne są jak dla mnie, w dodatku wezmę czarne szprychy dt competition i czerwone nyple. Kwestia-czy to wszystko wytrzyma moją wagę 85kg?.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Wstrzymałem się. Mavic xm jest strasznie pusty, jeśli chodzi o wygląd. Mogę dać już te max 200zł za jedną obręcz. Co polecacie?. Coś z większą liczbą napisów :P, niż mavic xm 317, coś co jest lekkie, a zarazem utrzyma mnie (85kg), coś co będzie ok do mojego stylu jazdy, czyli około 70% asfalt, 30% teren i coś co jest pod tarcze. Ponawiam więc pytanie, zmieniając kwotę ze 150, na 200zł za jedną obręcz. Pozdrawiam i z góry dzięki.

Loooooool.

Co do nupli to nie bierz aluminiowych tylko.

Napisano

Witam,

też mam zamiar sklecić jakieś koła i mam pytanie czy dla osoby wazacej 60kg i hamulcow tarczowych wytrzymaja szprychy DT revolution?

@up dlaczego aluminiowe nuple są złe? Lepsze pop-lock albo mosiężne? Dodam że bardzo zależy mi na wadze.

Napisano

Aluminiowe mają mniejszą wytrzymałość. Podczas centrowania koła chciałem bardzo mocno naciągnąć szprychy i mi ukręciłem główkę :) (temu alu) po prostu miejsce z którym nypel stykał się z kluczem się przekręciło a ta główka nypla została w miejscu. Nie wiem może mój błąd ale mogę dodać też, że na innych schodzenie farby to nie była rzadkość (nyple alu czerwone) nie było tego co prawda bardzo widać no ale zawsze :/ Wg mnie mosiężne są dużo lepsze.

Napisano

Witam,

też mam zamiar sklecić jakieś koła i mam pytanie czy dla osoby wazacej 60kg i hamulcow tarczowych wytrzymaja szprychy DT revolution?

@up dlaczego aluminiowe nuple są złe? Lepsze pop-lock albo mosiężne? Dodam że bardzo zależy mi na wadze.

Wytrzymają, bez obaw.

Napisano

jako ze temat o obreczach to ja sie podepne z jednym pytaniem.

czym roznia sie obrercze mavica xm317 od xc717 oprocz tych okolo 20gramow.??

chodzi mi o obrecze pod v-ki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...