hehe12 Napisano 30 Kwietnia 2010 Napisano 30 Kwietnia 2010 Za mocno przykręciłem kontrnakrętkę. I teraz nie mogę jej odkręcić. Wcześniej między nakrętką a kontrą miałem blaszke (taka jakaś nadkładka z dzióbkiem na linke od przerzutki), zapomniałem że ją zdjąłem, a kontra z powodu braku tej nakładki nie chciała się do końca przykręcić i dokręciłem zanadto, kontra na górze ma ograniczenie i dlatego nie można jej dokręcić bardziej, a ja przedobrzyłem. Nie włożyłem w to jakiejś dużej siły no ale teraz nie chce puścić. Jak to odkręcić?
Mod Team sznib Napisano 30 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 30 Kwietnia 2010 Spróbuj może WD40 psiknąć, może pomoże .
micha09 Napisano 30 Kwietnia 2010 Napisano 30 Kwietnia 2010 Raczej nie ze za mocno przykreciles tylko zapiekla sie pewnie sruba, spray do zapieczonych srub lub wd40 powinno pomoc
hehe12 Napisano 30 Kwietnia 2010 Autor Napisano 30 Kwietnia 2010 Hehe, popsikałem WD, obstukałem młotkiem i puściło. A gwint posmarować smarem żeby się nie zapiekał?
Swisstack Napisano 2 Maja 2010 Napisano 2 Maja 2010 Osobiście nie polecam smarowania gwintów przy sterach, suportach i pedałach, bo się lubią same odkręca, sprawdzone w praktyce. Lepiej tylko porządnie oczyścić, skręcić i przy odkręcaniu użyć długiego ramienia (długi klucz albo żaba). Pozdrawiam
viechooo Napisano 3 Maja 2010 Napisano 3 Maja 2010 Smarować? Ja kilka dni temu swoje skręcane stery potraktowałem środkiem przeciwko odkręcaniu się śrub bo ciągle się luzowały
Hetman Napisano 10 Maja 2010 Napisano 10 Maja 2010 Osobiście nie polecam smarowania gwintów przy sterach, suportach i pedałach, bo się lubią same odkręca, sprawdzone w praktyce. Lepiej tylko porządnie oczyścić, skręcić i przy odkręcaniu użyć długiego ramienia (długi klucz albo żaba). Pozdrawiam Taaa, tylko akurat w gwintowanych sterach mocne skręcanie lubi się kończyć urwaniem gwintu... Już lepiej loctite. A długie ramię to przy odkręcaniu wtedy .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.