Skocz do zawartości

[stery klasyczne] Za mocno dokręcona kontrnakrętka

hehe12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Za mocno przykręciłem kontrnakrętkę. I teraz nie mogę jej odkręcić. Wcześniej między nakrętką a kontrą miałem blaszke (taka jakaś nadkładka z dzióbkiem na linke od przerzutki), zapomniałem że ją zdjąłem, a kontra z powodu braku tej nakładki nie chciała się do końca przykręcić i dokręciłem zanadto, kontra na górze ma ograniczenie i dlatego nie można jej dokręcić bardziej, a ja przedobrzyłem. Nie włożyłem w to jakiejś dużej siły no ale teraz nie chce puścić. Jak to odkręcić?

Napisano

Osobiście nie polecam smarowania gwintów przy sterach, suportach i pedałach, bo się lubią same odkręca, sprawdzone w praktyce. Lepiej tylko porządnie oczyścić, skręcić i przy odkręcaniu użyć długiego ramienia (długi klucz albo żaba).

Pozdrawiam

Napisano

Smarować? Ja kilka dni temu swoje skręcane stery potraktowałem środkiem przeciwko odkręcaniu się śrub bo ciągle się luzowały :D

Napisano

Osobiście nie polecam smarowania gwintów przy sterach, suportach i pedałach, bo się lubią same odkręca, sprawdzone w praktyce. Lepiej tylko porządnie oczyścić, skręcić i przy odkręcaniu użyć długiego ramienia (długi klucz albo żaba).

Pozdrawiam

Taaa, tylko akurat w gwintowanych sterach mocne skręcanie lubi się kończyć urwaniem gwintu... Już lepiej loctite. A długie ramię to przy odkręcaniu wtedy :) .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...