BorysB Napisano 30 Kwietnia 2010 Napisano 30 Kwietnia 2010 Witam! Mam rower Gary Fisher Wahoo - stary jak świat, chyba 90 rok. Chciałbym do niego włożyć amortyzator. Po rozkręceniu okazało się, że stary amortyzator był gwintowany, ale średnica rury sterowej to 28,6. Pytania są trzy? 1. Czy do niego mogę założyć amortyzator 1i1/8"? 2. Czy stery ahead będą pasować bez problemu w miejsce skręcanych sterów 1i1/8? 3. typ na amortyzator - XCR LO - dobry wybór? Z góry dziękuję za odpowiedzi Borys
Swisstack Napisano 2 Maja 2010 Napisano 2 Maja 2010 28,6 to właśnie 1,125 cala, więc Ahead 1,1/8 może spokojnie byc. Jeśli rama jest bez udziwnień, typu zintegrowane stery lub półzintegrowane to zwykłe standardowe stery ahead wejdą bez problemu. A jeśli chodzi o XCRa to zależy do czego będziesz chciał go używac, różne opinie o nim po necie krążą, jedni chwalą inni psioczą, na pewno jest to jeden z tańszych i prostszych amorów, będzie działał lepiej niż sztywny widelec, ale do jakiego stopnia to już nie wiem. Nigdy nie miałem suntoura, bo swoją przygodę z amortyzacją rozpocząłem od używanej Tory. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.