Skocz do zawartości

[amortyzowane siodło] jakie rodzaje?

myszol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie amortyzowania siodła. Otóż zawsze myślałem że amortyzowane siodło jest tylko takie że "rurka wchodzi w rurkę". Ale widziałem też inny bajer. Tylko nie wiem jak go opisać. Może ktoś już się z tym spotkał i napisał jak to się nazywa i gdzie szukać?

Napisano

Tylko Cane Creek. Są dwa rodzaje tych sztyc.Do każdej mozna dobrac elastomery właściwe dla wagi bikera.Spry wydatek,ale naprawdę świetnie to działa.

• Mod Team
Napisano

Ja bym się poważnie zastanowił czy jest sens wydawać tyle pieniędzy żeby dociążyć rower o kilkaset gramów i mieć namiastkę fulla. Szczególnie przy rowerze z niższej półki.

PS. myszol zazdroszczę Ci terenów do jazdy. Ostatni raz po czarnkowskich górkach jeździłem rok temu w lutym i bardzo miło wspominam :(

Napisano

Sznib - ładny rower:)

odi - owszem czarnkowskie tereny, polodowcowe moreny, mnóstwo ścieżek zjazdów podjazdów (nawet można zjechać z nieczynnej skoczni narciarskiej:);):)dla TWARDZIELI) są rewelacyjne. dopiero się w to wszytko wdrażam.

A jeśli chodzi o tą amortyzowaną sztycę to teraz nie wiem co kupić. Suntoury widziałem za 80 zł, teleskopowe nawet za 30 zł. będę musiał sztywną wymienić więc chyba tego za osiem dych kupię.

Dzięki za odpowiedzi i zapraszam do Czarnkowa.

Napisano

Odpusc sobie te sztycę.To naprawdę wyrzucenie pieniędzy.Wiem, bo przerabiałem.Dopiero cane creek spełniła moje oczekiwania.Ale jesli to za drogi dla Ciebie zakup, to polecam kupno siodełka firmy Sportourer.Dwa modele tej firmy maja fajne elastomery,które naprawdę działaja i podnosza znacząco komfort.Minus-to wieksza waga siodeka.

Napisano

Witam,

Sam jezdzilem na sztycy Suntuora, do ktorej wczesniej link dal sznib. Fajnie to dziala. I jest to jedyne skuteczne rozwiazanie dla takich sztyc. Jedynym minusem takich sztyc jest waga. Od ubieglego sezonu sztyce ta wsadzilem do roweru mojej Dziewczyny dbajac o jej pupcie :D i Ona jest b. zadowolona. Sobie kupilem kolejna, ale zanim jej uzylem kupilem sobie zupelnie inny rower - fulla, takze nie byla mi juz potrzebna. Co do cane creeka to tez o niej myslalem, ale ze wzgledu na koszty lepiej jest rozwazyc zmiane roweru na jakiegos fulla. Takze myszol jesli sie nie rozmyslisz to moge Ci sprzedac taka sztyce - nowa, nieuzywana za powiedzmy 100 zl.

img0444d.th.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...