mankimank Napisano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Witam Problem jest następujący po zdjęciu koła i powtórnym założeniu ruchomy klocek ociera o tarczę próbowałem już zmiany położenia koła wszelką możliwą regulację hamulca luzowaniu zacisku piasty i albo klocek ociera albo nie łapie hamulec. Dodam też że czyściłem klocki sprawdzałem ich równość zamieniałem miejscami. Problem nadal występuje co robić ma ktoś jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 1 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Po pierwsze musisz precyzyjnie wyregulować hamulec. Jeśli to nie pomaga i jest to ocieranie przy jakiejś prędkości to nałóż na tył klocków pasty miedzianej. Regulacja Hayesów jest kwestią wyćwiczenia, muszą być ustawione idealnie. Wiem co piszę, bo kilka lat używałem mechanicznych Hayesów MX-2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.