almaster Napisano 29 Kwietnia 2010 Napisano 29 Kwietnia 2010 Witam. Mam rower kelly's madman 2005. Wszystko w obrębie kierownicy jest od nowości nie zmieniane. Dziś odkręciłem kierownicę, żeby zmienić podkładkę na nową, czerwoną kcnc. Po zakręceniu na maxa wszystkich trzech śrubek-kierownica praktycznie w ogóle nie chce skręcać...więc trochę poluzowałem i...jest ok, ale cała kierownica się rusza, tzn troszkę pociągnę i się przekręca. Włożyłem starą podkładke-to samo. Co mogło się stać?.
severian Napisano 29 Kwietnia 2010 Napisano 29 Kwietnia 2010 Witam. Mam rower kelly's madman 2005. Wszystko w obrębie kierownicy jest od nowości nie zmieniane. Dziś odkręciłem kierownicę, żeby zmienić podkładkę na nową, czerwoną kcnc. Po zakręceniu na maxa wszystkich trzech śrubek-kierownica praktycznie w ogóle nie chce skręcać...więc trochę poluzowałem i...jest ok, ale cała kierownica się rusza, tzn troszkę pociągnę i się przekręca. Włożyłem starą podkładke-to samo. Co mogło się stać?. "gwiazdki" na maksa się nie dokręca.Jeśli tak zrobiłeś to mogłeś uszkodzić łożyska.
almaster Napisano 29 Kwietnia 2010 Autor Napisano 29 Kwietnia 2010 Jeśli tak by było-co do wymiany?. Stery czy coś jeszcze?.
Mod Team Odi Napisano 30 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 30 Kwietnia 2010 Od samego dokręcenia raczej nic się nie uszkodziło, gorzej jeśli byś tak jeździł. Na górze masz podwieszony temat o sterach, poza tym było jeszcze kilka innych więc na pewno znajdziesz. To tylko kwestia poprawnego skręcenia sterów i wszystko będzie dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.