Skocz do zawartości

[stery] Proszę o pomoc.

almaster

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam rower kelly's madman 2005. Wszystko w obrębie kierownicy jest od nowości nie zmieniane. Dziś odkręciłem kierownicę, żeby zmienić podkładkę na nową, czerwoną kcnc. Po zakręceniu na maxa wszystkich trzech śrubek-kierownica praktycznie w ogóle nie chce skręcać...więc trochę poluzowałem i...jest ok, ale cała kierownica się rusza, tzn troszkę pociągnę i się przekręca. Włożyłem starą podkładke-to samo. Co mogło się stać?.

Napisano

Witam. Mam rower kelly's madman 2005. Wszystko w obrębie kierownicy jest od nowości nie zmieniane. Dziś odkręciłem kierownicę, żeby zmienić podkładkę na nową, czerwoną kcnc. Po zakręceniu na maxa wszystkich trzech śrubek-kierownica praktycznie w ogóle nie chce skręcać...więc trochę poluzowałem i...jest ok, ale cała kierownica się rusza, tzn troszkę pociągnę i się przekręca. Włożyłem starą podkładke-to samo. Co mogło się stać?.

"gwiazdki" na maksa się nie dokręca.Jeśli tak zrobiłeś to mogłeś uszkodzić łożyska.

• Mod Team
Napisano

Od samego dokręcenia raczej nic się nie uszkodziło, gorzej jeśli byś tak jeździł. Na górze masz podwieszony temat o sterach, poza tym było jeszcze kilka innych więc na pewno znajdziesz. To tylko kwestia poprawnego skręcenia sterów i wszystko będzie dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...