stojek121 Napisano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Witam. Na tym forum jestem 1 raz. Jak w temacie. Posiadam hamulec tarczowy PROMAX DSK-400 zacisk ten w ogóle nie hamuje. Kupinem dwa tyg temu nowe klocki hamulcowe i przy okazji dałem do serwisu żeby mi poregulowali ów hamulec. 2 tyg ładnie działało ale teraz znowu nic nie działa. Jak mogę sam podregulować ten zacisk. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytko Napisano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Tarczówki to nie jest moja mocna strona Miałem w poprzednim rowerze i stwierdziłem że nie zamierzam ich mieć w następnym rowerze. Są bardzo trudne w regulacji. Idź do tego typa z serwisu i niech ci zrobi to jeszcze raz za darmo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 sprawdź jaka jest odległość klocków od tarczy na "luzie" i czy jest równa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stojek121 Napisano 30 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Właśnie jest dobrze. Dlatego nie wiem co mam zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Właśnie jest dobrze. Dlatego nie wiem co mam zrobić Jak jest ta odległośc, według instrukcji do moich Tektro IO ma wynosic ok. 2mm więc moze u Ciebie jest zbyt duża, pierwsze regulacje nie są łatwe, ale jak wyczai się o co chodzi to potem nie stanowi ona problemu. P.S. promaxy nie są dobrymi hamulcami mechanicznymi tarczowymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saddo Napisano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Witam mam małe pytanko mam hamulce tarczowe avid juicy 3 sl. Problem polega na tym że wyciekł mi olej z przedniego hamulca raczka hamulca strasznie lekko zaczęła działać. Czy powinnem jechać z tym na serwis czy może tak pozostać niewiele z niego korzystam. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stojek121 Napisano 30 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Ok. Ustawiłem na 2mm. Jak kręcę kołem w miejscu i hamuje to jest ładnie, ale jak wsiadam na rower jadę jakiś kawałek, hamuje i nic. lekko zwalnia ale nie zatrzymuje się całkowicie. Jak by się coś "ślizgało" PS. tarcza nie jest tłusta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 30 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Jak nie masz krzywej tarczy to ustaw odległość klocków ok 0.5 do 1mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cycu85 Napisano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 saddo wyciekło trochę to pewnie wycieknie i więcej, szczególnie jak odczułeś to na klamce. Koniecznie serwis! Przy okazji zdejmij już klocki, żeby się nie zalały płynem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stojek121 Napisano 30 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Najlepiej będzie jak zaniose rower do serwisu. Za chwile zaloze temat o amortyzatorze jak cos prosze o pomoc. dzieki wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Najlepiej będzie jak zaniose rower do serwisu. Za chwile zaloze temat o amortyzatorze jak cos prosze o pomoc. dzieki wszystkim Możesz zanieśc, ja tak zrobiłem z moimi pierwszymi tarczówkami, ale i tak sam musiałem sie je nauczyć regulować, jeżeli zrobią to dobrze to będziesz mógł zobaczyć jak to powinno wyglądać/być ustawione mniej więcej (na przyszłość). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.