Skocz do zawartości

[Hamulce Tarczowe] Brak hamowania gdy naciskam hamulec

stojek121

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Na tym forum jestem 1 raz. Jak w temacie. Posiadam hamulec tarczowy PROMAX DSK-400 zacisk ten w ogóle nie hamuje. Kupinem dwa tyg temu nowe klocki hamulcowe i przy okazji dałem do serwisu żeby mi poregulowali ów hamulec. 2 tyg ładnie działało ale teraz znowu nic nie działa. Jak mogę sam podregulować ten zacisk. Pozdrawiam

Tarczówki to nie jest moja mocna strona :) Miałem w poprzednim rowerze i stwierdziłem że nie zamierzam ich mieć w następnym rowerze. Są bardzo trudne w regulacji. Idź do tego typa z serwisu i niech ci zrobi to jeszcze raz za darmo!

Właśnie jest dobrze. Dlatego nie wiem co mam zrobić

Jak jest ta odległośc, według instrukcji do moich Tektro IO ma wynosic ok. 2mm więc moze u Ciebie jest zbyt duża, pierwsze regulacje nie są łatwe, ale jak wyczai się o co chodzi to potem nie stanowi ona problemu.

P.S. promaxy nie są dobrymi hamulcami mechanicznymi tarczowymi :)

Witam

mam małe pytanko mam hamulce tarczowe avid juicy 3 sl. Problem polega na tym że wyciekł mi olej z przedniego hamulca raczka hamulca strasznie lekko zaczęła działać. Czy powinnem jechać z tym na serwis czy może tak pozostać niewiele z niego korzystam. Pozdrawiam

Ok. Ustawiłem na 2mm. Jak kręcę kołem w miejscu i hamuje to jest ładnie, ale jak wsiadam na rower jadę jakiś kawałek, hamuje i nic. lekko zwalnia ale nie zatrzymuje się całkowicie. Jak by się coś "ślizgało" PS. tarcza nie jest tłusta.

Najlepiej będzie jak zaniose rower do serwisu. Za chwile zaloze temat o amortyzatorze jak cos prosze o pomoc. dzieki wszystkim

Możesz zanieśc, ja tak zrobiłem z moimi pierwszymi tarczówkami, ale i tak sam musiałem sie je nauczyć regulować, jeżeli zrobią to dobrze to będziesz mógł zobaczyć jak to powinno wyglądać/być ustawione mniej więcej (na przyszłość).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...