exocet Napisano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Witam! Przyszedł czas i znalazł sie budżet na zmiane przedniego amortyzatora, mam Recona ale chciałbym coś lepszego. Sprzęt bedzie używany do XC/maraton. Czy w tej cenie mozna dostac cos lekkiego , z dobra sztywnością i niezawodego dla gościa 85 kg wagi ? Do wydania mam max 1600 zł. Poprosze o podpowiedzi. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n4k5 Napisano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Jaki skok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Może fox ? http://allegro.pl/item1013296382_fox_f_80_rl_remote_nowy_super_cena.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 29 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 skok 100, myslałem o foxie, zastanawiam sie tez nad sidem race, ale różne są opinie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blair7 Napisano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 a nad magura sie nie zastanawiales? model durin chyba, podobno mega sztywny, widzialem aukcje niedawno od 1 zl bcm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1985 Napisano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Moim zdaniem są 3 sprzęty godne uwagi : 1.Reba SL którą możesz kupić za około 1100 zł, ewentualnie pokusić się o Race, ale to będzie parę stówek więcej, a swoją drogą nie wiem czy jest sens, bo to praktycznie to samo, różni je sposób regulacji floodgate, w SL robisz to imbusem, w Race masz pokrętło. 2.Fox RL, prostszy w obsłudze - 1 komora powietrzna, moim zdaniem ciekawsza propozycja od Reby, lepsza kultura pracy, mniejsza awaryjność. Minusem może być droższy serwis, za przegląd z wymianą uszczelek zapłacisz 190zł. Za 1400 powinieneś dostać RL, dołożysz stówkę i dostaniesz RL Remote - z manetką na kierownicy. 3.Manitou R7 bez manetki 1350zł, z manetką 1500zł. Kolejna ciekawa propozycja, mimo panującej opinii wielu osób, że nie nadaje się dla cięższych, możesz śmiało go brać, aczkolwiek Fox będzie sztywniejszy. Osobiście skłaniał bym się do kupna Foxa, sam jestem jego posiadaczem i nie mogę złego słowa na niego powiedzieć. Miała być Reba ale ostatnimi czasy jakość wykonania w tej firmie leci w dół, wiele amorów ma usterki/wady od nowości, a przecież nie po to kupuje się sprzęt z wyższej półki, żeby od razu wysyłać go na gwarancję i nie jeździć gdy sezon w pełni.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 mimo panującej opinii wielu osób, że nie nadaje się dla cięższych, możesz śmiało go brać, aczkolwiek Fox będzie sztywniejszy. To nie opinia tylko fakt. Ja ważę tyle samo co autor tematu i czułem znaczną różnicę w sztywności między Rebą a R7. Widać to dobrze na zakrętach gdzie tarcza obciera o klocki. Już nawet nowy SID był lepszy pod tym względem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n4k5 Napisano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Gdybyś się zdecydował na Manitou, to przy Twojej wadze może lepiej by było odpuścić R7 i pomyśleć nad Minute, będzie sztywniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 29 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 no a co z tym sid-em ? faktycznie tak mało sztywny..? ten Fox RL to fajna opcja , gdzie go mozna dostac za 1500 zł ? pzdr manitou minute sztywniejszy ale tez cięższy , jak juz kupie to tez na wadze chce zaoszczędzić pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Wspomnianego modelu SIDa nie znam, jednak od około miesiąca jestem właścicielem wersji XX i do tej pory nie odnotowałem najmniejszych problemów ze sztywnością tego amortyzatora, a ważę bardzo podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1985 Napisano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Tak aktualnie na allegro masz dwie oferty ok. 1500zł za F80RL Remote Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blair7 Napisano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Pomysl nad tym: http://www.allegro.pl/item1004367129_amortyzator_magura_durin_md80r_gwarancja_pl.html a tu seteczka na licytacji http://www.allegro.pl/item1020621549_okazja_nowy_amorek_magura_durin_race_md100r.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 29 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 dzieki , popatrze w domu bo w robocie zablokowali allegro , w sumie powinienem jeszcze napisac ze najbardziej interesuje mnie waga max 1600 gr.., pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 30 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 dziekuje wszystkim za podpowiedzi , zdecydowałem sie i kupiłem FOX-a 100 RL 2010 , pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.