Skocz do zawartości

[Powerade Suzuki MTB] Karpacz 01.05.2010

Klosiu

Rekomendowane odpowiedzi

Za 2 dni maraton a tu jeszcze watku nie ma? :). Tegoroczna trasa jest mocno zmieniona i tworca chwali sie ze bedzie najtrudniejsza w calym cyklu. Nie chce mi sie w to wierzyc porownujac np Gluszyce albo Istebna, ale za dwa dni sie przekonam co tam wymyslili. W kazdym razie Nobby Niki 2.25 zakladam :icon_mrgreen:.

Przez ostatnie lata Karpacz i Miedzygorze byly najlatwiejszymi maratonami Golonki w gorach, w tym roku moze sie to zmienic. Kto sie wybiera w dlugi weekend pod Sniezke? :)

Ja niestety jadę tylko w roli kibica ponieważ zrobiłem sobie kuku w rękę. Będę Was wspierał duchowo. Trasa na pewno jest trudniejsza niż w zeszłym roku bo znam te tereny :icon_mrgreen: Nie mam porównania z innymi maratonami Golonki więc nie powiem czy najtrudniejsza ale zmiany są na plus.

Też będę, jestem zapisany na Mega, ale chyba w biurze zawodów zmienię dystans na Giga  B) Nie jeździłem w tym roku jeszcze tak długich dystansów, ale myślę że sobie poradzę...w 6h się zmieszczę  :whistling::)

Rozpoznacie mnie po naklejce na amorze XC Zone, jeszcze stara edycja, bo nowych nie mam  ;)

124open,36m3. nie jestem zadowolony z wyniku, choc czas na papierze nie wyglada tak zle.

conti rk z tylu, larsen mimo z przodu. ht. o dziwo wiekszsc zjezdzalem a juz na pewno mniej tracilem niz na podjazdach (ktore mialy mnie wyciagac w klasyfikacji, ehhh)

Mnie to najbardziej męczyły te single, marzyłem tylko o jakimś podjeździe, gdzie mogły mi ręce odpocząć  :)

Na pierwszym zjeździe miałem troche pietra, ale potem szło już jak po maśle  :)

68 Open Giga

24 M3

Czas 05:10:38

Trasa jak dla mnie ciężka, szczególnie te wąskie zjazdy po tych klamotach... Moje ręce pod koniec odmawiały posłuszeństwa... za to podjazdy były super (tylko ten ostatni już mnie troche dobił ;p) Zająłem 101 msc. Open i 10 w M1 na mega. Chociaż miałem jechać Mini, ale pomyliłem trase- w ogóle nie widziałem zjazdu do mety ;/ Trochę żałuje bo z tego co wiem to jechałem chyba 3 Open... ale za to zdobyłem dużo doświadczenia bo był tp mój pierwszy tak górski maraton ;)

144/OPEN, 72/M2 - z czasem 3h24min i 12 sekund ;)

Średnio, ale to mój pierwszy maraton w sezonie, jechałem z ostatniego sektora, od 15.km jechałem z przekrzywionym siodłem i nie działały mi biegi 1/1 i 1/2, ale ogólnie było świetnie :)

Co prawda tworzyły się korki na zjazdach, ale to nieuniknione przy tylu startujących... Raz spróbowałem wystartować na stromym odcinku, nie wpiąłem się i OTB, ale byłem w takim szoku, że pozbierałem się w 3 sekundy i pojechałem dalej :D

Mieliśmy szczęście do pogody, bufety dobrze zaopatrzone, oznakowanie trasy również bardzo dobre, widziałem zjazd na MINI, nie wiem o co niektórym na mtbforum chodzi :)

Trasa marzenie, można było poszaleć na zjazdach, naprawdę rewelacje, pure MTB.

Ja dosc slabo pojechalem, 163 open na giga, wiec 2/3 stawki. Cos sie nie moglem rozkrecic tego dnia. Ale trasa miodna, zjazdy powiem uczciwie nie wszystkie zjechalem w calosci, ale nie do zjechania dla mnie byly obiektywnie patrzac tylko dwa miejsca - metrowy prog w jednym miejscu i kawalek tego blota na kamieniach za droga chomontowa. Przy reszcie odcinkow z buta zawinila psychika bardziej niz umiejetnosci :).

Pogoda dopisala, mimo nocnych deszczy bylo dosc sucho i w miare cieplo, tak w sam raz.

Pozdro dla zawodnika z nr 3278, z ktorym wielokrotnie cialem sie na trasie, i w koncu na finiszu wygralem o blysk szprychy, czyli o 0.05s ;).

ja na 56km złapałem laczka na moim RoRo, za mało powietrza miałem chyba.

Ale i tak dowiozłem miejsce 48 open, co mnie cieszy.

ALe maraton był mega giga dobry! :)

Z roweru zszedłęm tylko 2 razy, na mostku z belek i na zjeździe zielonym za chomontową.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...