pjbyczy Napisano 28 Kwietnia 2010 Napisano 28 Kwietnia 2010 Witam wszystkich, po wielu dniach spedzonych na necie i wielu odwiedzonych sklepach wybór kupna roweru padł na te dwa modele : http://www.rowerymerida.com.pl/rowery.php?kol=9&gr=100&id=922 http://www.specialized.com/pl/pl/bc/SBCBkModel.jsp?spid=45756&eid=4340&menuItemId=10700 Co lepiej wybrać do 185 cm i 100 kilo żywej wagi (jezdze bardzo amatorsko i rekreacyjnie i gdzie oczy poniosą )?
Sznycel Napisano 29 Kwietnia 2010 Napisano 29 Kwietnia 2010 Meridka jest znacznie lepsza bierz Meride
el_gregorio Napisano 29 Kwietnia 2010 Napisano 29 Kwietnia 2010 Witam! Modele porównywalne - Merida bardziej sportowa, Specialized bardziej rekreacyjny. Osprzęt podobnej klasy - Merida ma lepszy amortyzator - XCM wyżej w hierarchi niż XCT, oba Suntour i oba niskiej klasy więc dużej różnicy nie ma. Specialized ma ciekawy napęd - Sram X4 i korba Suntour na octalink, Merida ma napęd Shimano Alivio / Acera, korbę na kwadrat - oba na 8-kę. Bierz ten, który bardziej Ci się podoba - do stylu jazdy lepszy Specialized, moim zdaniem też ciekawszy stylistycznie. Pozdrawiam!
pjbyczy Napisano 29 Kwietnia 2010 Autor Napisano 29 Kwietnia 2010 dzieki za konkrety , za specem przemawia też dożywotnia gwarancja na ramę no i jak dla nie trochu lepiej się siedzi na specu ale za to merida chyba bardziej mi sie podoba, juz sam nie wiem
Pytko Napisano 29 Kwietnia 2010 Napisano 29 Kwietnia 2010 To ja ci powiem jeśli ty nie wiesz . Osobiście jak można przeczytać z mojego profilu jestem szczęśliwym posiadaczem MERIDY MAATS TFS XC 100-V. Rower jest z 2009. Jest super. Amorek marzenie, stosunkowo lekki, napęd nic dodać i nic ująć. Osprzęt jest super. Te z 2010 mają głupszą i brzydszą ramę. Przez kształt przy główce traci na wytrzymałości. Szukaj z 2009 roku. Jeśli jesteś w Warszawie albo gdzieś blisko to te modele są w sklepie na alei Reymonta na Bielanach. Nie wszędzie znajdziesz zeszło roczne modele.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.