gloria111 Napisano 28 Kwietnia 2010 Napisano 28 Kwietnia 2010 Witam,mam ogromną prośbę,mianowicie w przyszłym czasie zamierzam kupić rower szosowy,nie do osiągania jakichś rekordów ale tak by spokojnie pośmigać i się nie bać że nawet sezonu nie wytrzyma,budżet wynosi ok 2.000zł i podczas przeglądania ofert wpadł mi w ręce ten właśnie o to rower,i prosił bym o opinię,jestem dość ciężki bo ponad 90kg,i wiadomo również jakie mamy drogi. Teraz po drogach poruszam się mtb,dziennie jeżdżę ok 60km,i jest trochę ciężko i chciał bym spróbować jazdy na czymś do szosy przystosowanym. Dziękuję za pomoc. Rama: ROAD RACE Amortyzator/widelec: ROAD OVAL Wkład suportu: SHIMANO UN26 Korby: ROAD 53-39 Przerzutka przód: SHIMANO R2200 34.9 DOUBLE Przerzutka tył: SHIMANO SORA SS Manetki: SHIMANO ST2200 DUAL CONTROL Hamulce: ROAD DUAL PIVOT Dźwignie hamulców: ZINTEGROWANE Piasta przód: ALLOY QR Piasta tył: SHIMANO 2200 Obręcze: MAVIC CXP22 BLACK / CNC Opony: MAXXIS DETONATOR 700 x 23 Kierownica: XM SPEED CEN ROAD 31.8 Mostek: XM COMP CEN OS -8 Siodło: XM ROAD Sztyca: XM SPEED CEN SB20 31.6 Liczba biegów: 16
tompoe Napisano 29 Kwietnia 2010 Napisano 29 Kwietnia 2010 Jak byłem na kupnie szosy to się do niego przymierzałem(w koncu kupiłem crossa). Pozycja hmmm.... jest tak trochę zrelaksowana więc o aerodynamice zapomnij, rowerek lekki, osprzęt adekwatny do ceny. Rower ten ma racenzję na bikeradar, więc poczytaj sobie. Jeśli chcesz nowy rower to jest w porządku. Jeśli planujesz jakiś upgrade to chyba jednak warto szukac używki z osprzętem na poziomie 105 w górę. Swoją drogą zły dział.
gloria111 Napisano 29 Kwietnia 2010 Autor Napisano 29 Kwietnia 2010 przepraszam,ale to przez pośpiech umieściłem temat w złym dziale. Może ma ktoś propozycję co warto kupić w cenie 1800zł-2300zł(max),dzięki za wszelką pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.