bbogdal Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 WITAM Mam taki problemik. Jeździłem dawniej na mongoousie który był obdarzony w v-brakei . Ale teraz zmieniłem rowerek na scott aspect 55 który posiada hamulce: Shimano BR-M416 Mechanical Disc I mam taką prośbę... proszę o opisanie co muszę zrobić (które śrubki przekręcić żeby przybliżyć ruchomy klocek) i o uwagi które mogą być przydatne dla mnie ( laika ) przy ustawianiu tego hamulca. Trochę techniki i człowiek się gubi Z góry dziękuje za pomoc. Pierwsze ujęcie hamulec przód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daid Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 aby przybliżyć ruchomy klocek, kręcisz tą opisana r-pad in. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Ten całkiem po prawej kręcisz. Nie chce Cię urazić ale wystarczyło troszkę , ciuteńke pomyśleć . PoZdRo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radwiel Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Witam, podbije temat. Mam te same hamulce. Co muszę zrobić żeby oddalić tarczę od klocka stałego w hamulcu przednim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vppp Napisano 4 Września 2011 Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Też się podłącze. Mianowicie mam Krossa Evado 1.2(2011) z tymi zaciskami i tarczami shimano . problem polega na tym że tarcza jest zbyt blisko nieruchowej części i muszę ustawć bardzo słabą siłę hamowania. BTW. czy tarczę hamulcową da się ewentualnie prostować czy od razu nowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.