bbogdal Napisano 28 Kwietnia 2010 Napisano 28 Kwietnia 2010 WITAM Mam taki problemik. Jeździłem dawniej na mongoousie który był obdarzony w v-brakei . Ale teraz zmieniłem rowerek na scott aspect 55 który posiada hamulce: Shimano BR-M416 Mechanical Disc I mam taką prośbę... proszę o opisanie co muszę zrobić (które śrubki przekręcić żeby przybliżyć ruchomy klocek) i o uwagi które mogą być przydatne dla mnie ( laika ) przy ustawianiu tego hamulca. Trochę techniki i człowiek się gubi Z góry dziękuje za pomoc. Pierwsze ujęcie hamulec przód
daid Napisano 28 Kwietnia 2010 Napisano 28 Kwietnia 2010 aby przybliżyć ruchomy klocek, kręcisz tą opisana r-pad in.
Poczwar Napisano 28 Kwietnia 2010 Napisano 28 Kwietnia 2010 Ten całkiem po prawej kręcisz. Nie chce Cię urazić ale wystarczyło troszkę , ciuteńke pomyśleć . PoZdRo
Radwiel Napisano 29 Sierpnia 2011 Napisano 29 Sierpnia 2011 Witam, podbije temat. Mam te same hamulce. Co muszę zrobić żeby oddalić tarczę od klocka stałego w hamulcu przednim?
vppp Napisano 4 Września 2011 Napisano 4 Września 2011 Też się podłącze. Mianowicie mam Krossa Evado 1.2(2011) z tymi zaciskami i tarczami shimano . problem polega na tym że tarcza jest zbyt blisko nieruchowej części i muszę ustawć bardzo słabą siłę hamowania. BTW. czy tarczę hamulcową da się ewentualnie prostować czy od razu nowa?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.