Madison Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Witam Mam pewien problem z klamką hamulca. Mianowicie mam w niej dziwny luz, ok 1 cm bez reakcji linki. Nie umiem tego wyjaśnić więc tu jest filmik video z problemem. http://www.youtube.com/watch?v=pMiJEPnIvG4 Nie wpływa to na jakość hamowania ale bardzo mnie denerwuje. W czym jest problem ? Linka jest zbyt naciągnięta ? Powiem szczerze, że w rowerach siedzę od bardzo niedawna więc nie znam się na wielu rzeczach. Coś jednak czuję, że to linka jest zbyt rozciągnięta juz. Dodam, że druga klaka nie ma takiego problemu. Proszę o pomoc i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Też miałem takie klamkomanetki i też miałem taki problem (całkiem nie dawno -> w poprzednim tygodniu podajże. Od piątku hydrauliki ). Jest to spowodowane chyba źle wyregulowanym hamulcem,klocki powinny równo i jednocześnie dotykać obręczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Cóż wygląda na problem z linką/pancerzem, spróbuj ręcznie rozepchać ramiona tynego hamulca i sprawdź czy luz zniknął, jeżeli tak to linka i pancerz do wymiany, ewentualnie smarowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssszakalll Napisano 2 Maja 2010 Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Spróbuj dokręcić śrubki które zaznaczyłem na fotce. Jak nie to jak jest ten drucik odchylający to lekko go odegnij bo może jest juz za prosty i nie odbija. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.