Skocz do zawartości

[max 1800 ZŁ] las+lekkie gorki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystki forumowiczów...

Proszę o pomoc w wyborze bo z nadmiaru ofert wprost wariuje...

Szukam roweru do max 1800 zł może być nówka może być używka,mieszkam blisko lasów i gór (beskid śląski) także w tych terenach będę go użytkował.

Mam 178 cm wzrostu 80kg wagi.

Zastanawiam się nad czymś w stylu : kross a4 2009(sklep 1800zł) , gt avalanche 2.0 (sklep 1600zł) , salamander 2009 (sklep 1700zł) .

Chciałbym coś lekkiego ,wygodnego, z efektywnym amorem , nie zależy mi na hamplach hydraulicznych (za tą kase raczej dobrych nie kupie wiec wole dobre Vki). Pomóżcie cos dobrego wybrac….

Napisano

Dzięki za pomoc a właściwie jej brak.

Wczoraj po długich poszukiwaniach , godzinach spedzonych na necie i zbieraniu info , odwiedzeniu 6 sklepów , przetestowaniu 4 rowerów... kupiłem upragnione 2 kółka. Wniosek jaki mam po tej całej akcji w odniesieniu do info zbieranych z forum : mając ok 2.000 zł na rower nie skupiajcie sie tylko na tak mocno promowanych krossach , naprawde za tą kase jest duzo lepszych rowerow niz "kultowe" a6 z 2008r lub a4 z 2009r. Pojeździjcie po sklepach poogladajcie jakosc wykonania,weźcie na jazde upatrzony rower...mysle ze to moze duzo pomoc.

Tyle w temacie , mozna zamykac.

Napisano

Przed zakupem pojezdzilem na:

Kross a4 2009

GT avalanche 2.0 2009

Kellys salamander 2009

Specialized hardrock pro disc 2009

Po jazdach i przemysleniach zdecydowalem sie na Speca.

Napisano

...Wniosek jaki mam po tej całej akcji w odniesieniu do info zbieranych z forum : mając ok 2.000 zł na rower nie skupiajcie sie tylko na tak mocno promowanych krossach , naprawde za tą kase jest duzo lepszych rowerow niz "kultowe" a6 z 2008r lub a4 z 2009r. ...

W jakim sensie lepszych? Jeżeli chodzi o wygląd ramy/lakier jestem w stanie się zgodzić, ale jeżeli o osprzęt to nie :woot:

Napisano

Kupując rower na kilka lat najważniejsza była rama-jej jakość,geometria,prowadzenie się roweru...

Wygląd nie był bardzo wazny ale nie mogł mnie tez odrzucac (a stylistyka a6 akurat nie trafila w moj gust)

Osprzet zawsze z czasem mozna wymienic ale tez bylo istotne abym w tych samych pieniadzach nie kupil calosci np na ACERZE zamiast na DEORE

Spec najlepiej dla mnie sie prowadzil i rama jest super,d3 z przodu przy mojej wadze super daje rade ,reszte mam na deore takze lipy nie ma. Za te pieniadze jestem zadowolony.

Napisano

Zapłaciłem 2150 zł w sklepie stacjonarnym. Wyjsciowa cena byla 2500 bo rower z 2009 roku (z 2850). Objechalem kilka sklepow , mialem z nich oferty na inne rowery.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...