smaszbobi Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Witam wszystki forumowiczów... Proszę o pomoc w wyborze bo z nadmiaru ofert wprost wariuje... Szukam roweru do max 1800 zł może być nówka może być używka,mieszkam blisko lasów i gór (beskid śląski) także w tych terenach będę go użytkował. Mam 178 cm wzrostu 80kg wagi. Zastanawiam się nad czymś w stylu : kross a4 2009(sklep 1800zł) , gt avalanche 2.0 (sklep 1600zł) , salamander 2009 (sklep 1700zł) . Chciałbym coś lekkiego ,wygodnego, z efektywnym amorem , nie zależy mi na hamplach hydraulicznych (za tą kase raczej dobrych nie kupie wiec wole dobre Vki). Pomóżcie cos dobrego wybrac…. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smaszbobi Napisano 1 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Dzięki za pomoc a właściwie jej brak. Wczoraj po długich poszukiwaniach , godzinach spedzonych na necie i zbieraniu info , odwiedzeniu 6 sklepów , przetestowaniu 4 rowerów... kupiłem upragnione 2 kółka. Wniosek jaki mam po tej całej akcji w odniesieniu do info zbieranych z forum : mając ok 2.000 zł na rower nie skupiajcie sie tylko na tak mocno promowanych krossach , naprawde za tą kase jest duzo lepszych rowerow niz "kultowe" a6 z 2008r lub a4 z 2009r. Pojeździjcie po sklepach poogladajcie jakosc wykonania,weźcie na jazde upatrzony rower...mysle ze to moze duzo pomoc. Tyle w temacie , mozna zamykac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureks75 Napisano 1 Maja 2010 Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Może się pochwalisz co kupiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smaszbobi Napisano 1 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Przed zakupem pojezdzilem na: Kross a4 2009 GT avalanche 2.0 2009 Kellys salamander 2009 Specialized hardrock pro disc 2009 Po jazdach i przemysleniach zdecydowalem sie na Speca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 1 Maja 2010 Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 ...Wniosek jaki mam po tej całej akcji w odniesieniu do info zbieranych z forum : mając ok 2.000 zł na rower nie skupiajcie sie tylko na tak mocno promowanych krossach , naprawde za tą kase jest duzo lepszych rowerow niz "kultowe" a6 z 2008r lub a4 z 2009r. ... W jakim sensie lepszych? Jeżeli chodzi o wygląd ramy/lakier jestem w stanie się zgodzić, ale jeżeli o osprzęt to nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smaszbobi Napisano 1 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Kupując rower na kilka lat najważniejsza była rama-jej jakość,geometria,prowadzenie się roweru... Wygląd nie był bardzo wazny ale nie mogł mnie tez odrzucac (a stylistyka a6 akurat nie trafila w moj gust) Osprzet zawsze z czasem mozna wymienic ale tez bylo istotne abym w tych samych pieniadzach nie kupil calosci np na ACERZE zamiast na DEORE Spec najlepiej dla mnie sie prowadzil i rama jest super,d3 z przodu przy mojej wadze super daje rade ,reszte mam na deore takze lipy nie ma. Za te pieniadze jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 3 Maja 2010 Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 ciekawy jestem gdzie kupiles tego speca za 1800zl pewnie dales z 2500 : > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smaszbobi Napisano 4 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Zapłaciłem 2150 zł w sklepie stacjonarnym. Wyjsciowa cena byla 2500 bo rower z 2009 roku (z 2850). Objechalem kilka sklepow , mialem z nich oferty na inne rowery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.