swiesiul Napisano 28 Kwietnia 2010 Napisano 28 Kwietnia 2010 Witam:) Niedawno kupiłem przerzutkę Shimano Acera (tył), dowiedziałem się, ze jest ona na 8 biegów a kasetę mam 7 rzędowa to czy ta przerzutka będzie dobrze działać w takim ustawieniu? czy może kupić kasetę 8 rzędowa? I jeszcze jednoo chciałbym założyc klamkomanetki tylko nie wiem jakie do tej przerzutki Na manetki moge wydac jakies 70 zł. Z góry wielke dzieku
radomir82 Napisano 28 Kwietnia 2010 Napisano 28 Kwietnia 2010 Przerzutka będzie działać bez problemu, a manetki jakiekolwiek od Shimano, byle by liczba biegów sie zgadzała.
swiesiul Napisano 29 Kwietnia 2010 Autor Napisano 29 Kwietnia 2010 Ale liczba biegów ma się zgadzać z ilością biegów na przerzutce? Czy z kasetą
Mod Team Puklus Napisano 29 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 29 Kwietnia 2010 Liczba przełożeń na manetce ma sie zgadzać i być kompatybilna z kasetą a reszta to sprawa drugorzędna.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.