POSTER Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Witam, to mój pierwszy post. Zwracam się do was z prośbą o pomoc. Mam problem z tylną przerzutką, a mianowicie- z tarczą która znajduje się przy tylnych przerzutkach od strony koła (taka plastikowa- nie wiem jak się nazywa fachowo) chodzi o to iż tarcza ta ociera o zębatki i nie wiem co mam czynić, aby temu zaradzić. Liczę na szybką i fachową pomoc z waszej strony. Pozdrawiam. Patryk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Wyregulować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Chodzi ci o ta plastikową osłonę miedzy szprychami a zębatkami ?? Jeżeli o to, to wywalić i sie nie stresować Zastanawia mnie kto to w ogóle wymyślił ... Jeżeli by sie zdarzyło ze ci łańcuch spada na szprychy trzeba wyregulować przerzutkę a dokładniej ograniczyć jej skok tymi śrubami H i L jedna od zakresu górnego a druga od dolnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalach Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Ja już dawno to plastikowe "coś" wywaliłem, szpeciło mi tylko rower. Łańcuch nie zlatuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2325 Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Mi sie szybko połamało to plastikowe "cudo" i w niczym (przynajmniej mi) nie pomagało ani nie ochraniało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POSTER Napisano 28 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Chodziło o tą plastikową osłonę. Jutro postaram się ją wywalić Dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Zeby ja wywalić są 2 metody: - odkręcić kasetę/wolnobieg i ją ściągnąć - połamać ją tak aby sama wypadła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Tylko wiecie, on wywali i zaraz wpadnie mu tam łańcuch albo i w szprychy przerzutka wlezie. Bo problemem nie jest istnienie osłony tylko zawadzająca przerzutka - a to znak, że źle wyregulowana. Osłonę można wywalić niezależnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Dlatego wyżej napisałem co trzeba zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.