heniekkrol Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 czy te nakładki ( end caps ) są nasunięte czy nakręcone na oś. jak je zdjąć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smeagul Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Niestety nigdy nie miałem przyjemności z ta piastą ,ale zapraszam do manuala. Z tego co tam widzę, to się je ściąga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniekkrol Napisano 28 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 wygląda tak cacuśnie że nie chcę jej poharatać :)przed złożeniem kółka chciałem ją pooglądać i sprawdzić z czego wynika luz bębna. to jest norma że jak chwycę za bębenek to nieznacznie porusza się w kierunku jak na obrazku ( X ) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Te zakończenia są wciśnięte w korpus piasty, trzeba mocno ścisnąć obruszać i wyjąć, luz bembenka nie powinien występować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniekkrol Napisano 30 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Nakładka nie była dociśnięta najwyraźniej. Rozebrałem ( trzeba dosyć mocno pociągnąć te nakładki końcowe ) pooglądałem i po złożeniu wszytko gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Sama końcówka nie kasuje luzu bembenka (tzn. kasuje gdy jest ściśnięta zaciskiem) jeśli luz występuje znaczy to, że łożysko jest zbyt luźno osadzone na ośce/w bębenku, powodem może być lekkie wyrobienie osi lub bębenka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 końcówka od strony tarczy da się zdjąć palcami - po prostu pociągnij. a końcówka od strony bębenka - jej samej nie zdejmiesz. Musisz pociągnąć bardzo mocno za bębenek i wtedy za końcówka zejdzie razem z nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.