Skocz do zawartości

[rower] Specialized, rama Kross ALU 6061

ssobczak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zastanawiam się nad zakupem roweru o takich parametrach:

RAMA: KROSS 20” ALU 6061

AMORTYZATOR: SR SUNTOUR XCR LO MAGNESIUM 100mm Z BLOKADĄ SKOKU I REGULACJĄ SIŁY NAPRĘŻENIA

KORBA: TRUVATIV X-FLOW POWERED BY SRAM

przerzutka PRZÓD: SHIMANO ALIVIO

przerzutka TYŁ: SHIMANO DEORE LX

KASETA: 8-RZĘDOWA

OBRĘCZE: ALEXRIMS X2100 DOUBLEWALL

KLAMKOMANETKI: SHIMANO ALIVIO – TYPU RAPIDFIRE 3X8

KIEROWNICA: TRUVATIV XC-RACE FLATBAR XR 6061 DOUBLE BUTTED

MOSTEK: TRUVATIV XR 3D FORGED

HAMULCE TYŁ: V-brakeE TEKTRO QUARTZ MT 14

HAMULCE PRZÓD: DISK-brakeE TEKTRO IO MECHANICZNE – TARCZA 160

Czy to dobry sprzęt? Czy 1200zł za używany (przez rok) to dobra cena? Co o tym myślicie?

• Mod Team
Napisano

Nie ważne przez ile używany (przez rok można przejechać równie dobrze 500km jak i 5tys.), ale w jakim stanie. Jak w dobrym stanie rower i nic nie trzeba wymieniać to za tą cenę ok, chociaż zawsze warto się potargować :)

P.S.

Ta rama to w końcu Kross czy Specialized, bo ciężko się wyznać. I jaki model dokłanie?

Napisano

Nie ważne przez ile używany (przez rok można przejechać równie dobrze 500km jak i 5tys.), ale w jakim stanie.

Tego się chyba nigdy nie dowiem :)

Ta rama to w końcu Kross czy Specialized, bo ciężko się wyznać. I jaki model dokłanie?

Dokładnie, to ten rower: http://allegro.pl/item1009737064_specialized_kross_deore_lx_spd_d_h_bike.html (bez SPD za 1200zł).

Zastanawiam się też nad http://allegro.pl/item1001493276_gt_avalanche_3_0_mocny_rower_gorski_lublin.html (100zł drożej)

Najbardziej pasowałby mi Kross A2 2009, ale chyba się spóźniłem, bo niedawno można go było znaleźć za 1200-1300zł, a teraz już nie bardzo...

Chyba, że wiecie gdzie go szukać?

Napisano

1500zł to trochę dużo...

Właściwie, to szukam czegoś za 1000zł, 1200 nie mogę przekroczyć. A niższa półka? Jakiś Kross Hexagon / Unibike Fusion, albo coś podobnego?

Konkretnie potrzebuję 21" ramy i mocnego widelca (mam 192cm, ważę 93kg) do jazdy po mieście i wypadów poza miasto, ale po ścieżkach, nie po lesie. Teraz jężdżę ok. 150-200 km tygodniowo (zimą też, tylko po ok. 100km). Chciałbym, żeby rower trochę wytrzymał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...