Skocz do zawartości

[Kelly's Magic] wada techniczna?

borowka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mój znajomy posiada Kelly'sa Magic i ma problem z przednią przerzutką. Nie wchodzi mu 1 zębatka. Przerzutka SLX, korba Truativ, rocznik 2009. Może coś wiecie na ten temat. Był już u wielu specjalistów i sprawdzał w internecie i wszyscy mu mówią, że to wada konstrukcyjna.

pozdrawiam

Napisano

witam,

ujezdzam rzeczony model i wszystko jest git ;] nie mialem zadnego problemu, zrobilem kilka k i nic sie z nia nie dzieje..

a korba to TRUVATIV ISOflow tak wogole ;]

Napisano

gdzieś już czytałem o tym problemie, chyba na tym forum. Okazało się, że korba truvativ isoflow nie współpracuje z przerzutką slx, i nie da się tego idealnie wyregulować.

Napisano

Jest to korba na kwadrat jak rozumiem, więc może jest założony suport o zbyt długiej/krótkiej (zależy które przełożenie nie wchodzi) osi ?

• 3 tygodnie później...
Napisano

Miałem podobny problem w Kellys Magic 2008. Kilkukrotny serwis - nie byli w stanie właściwie wyregulować - doprowadził do tego, że powyginałem zęby w korbie. Dopiero wymiana korby i przedniej przerzutki spowodowała że przód odżył.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...