Skocz do zawartości

[Koło] Tylne 28"

kagar1989

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Piasta Deore + Obręcz Alexrims ACE 18 lub DH 19 + jakieś szprychy np DT Swiss jak dobrze poszukasz to w 150 sie zmieścisz

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Niedawno sam zamierzałem złożyć sobie tylne koło w Centrum Rowerowym. Zastanawiałem się właśnie nad takimi częściami jak Ty, tyle że brałem pod uwagę piastę Deore M590 i 32 szprychy bo takie mieli obęcze. Z zaplotem i wysyłką wyszło by 214,5zł ;) Z piastą Novateca wyszło by jakieś 20zł drożej, więc raczej się opłaca. W końcu odłożyłem kupno koła z powodu braku funduszy, no i reanimowałem stare :P Pewnie też będę składał w sklepie podanym przez Molocha bo widze, że bardziej się opłaca no i mają czarny kolor obręczy a w Centrum nie mieli :)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Też chcę złożyć kółko jak wyżej i mam dwa pytanka:

1. Warto dokładać do tej piasty Novateca zamiast Deore?

2. Zna ktoś sklep gdzie mają czarną obręcz DH19 i składają koła :teehee: ?

• 7 miesięcy temu...
Napisano

Dobór długości szprych zostaw wykonawcy (jeśli wymagają tego od Ciebie to sugeruje zmienić sklep)

Ja w piątek odebrałem koła zaplecione w centrumrowerowe.pl - składając zamówienie (via www) wybrałem szprychy (DT) na chybił/trafił. To serwis okreslił jakie długości potrzebne będą na prawą i lewą stronę koła.

BTW koła złożone z: Mavic A319, Novatec-802/751, DT Swiss-Champion + nyple (all w kolorze black). Kółka prezentują jak i kręcą sie bardzo ładnie ;-)

Napisano

Nie jest to koniecznością ale nie zaszkodzi. Umieść w uwagach do zamówienia: "proszę o dobranie odpowiedniej długości szprych" - powinno wystarczyć ;-)

Opinia może nie jest do końca obiektywna (nie miałem zbyt wielu kontaktów z innymi sklepami rowerowymi by porównać) ale imho - najlepszy kontakt z jakim się spotkałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...