Skocz do zawartości

[napęd] Co polecicie :) [400zł]

NitroS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Was! Wiem że na tym prze fajnym forum było wieeeele tematów z tym związ. :). A więc mam zamiar wyminić: Przerzutka Przód, Przerzutka Tył, Korba, Piasta Tył [kaseta] i zakupić kasete 7rzędów. Moja skromna kieszeń ma tylko 400zł :icon_mrgreen:. Zamawiać Bd w sklepie inter. cyklotur

Pozdrower NitroS.

Napisano

Miałem Typ. Korba Acera, Przód: Deore LX, tył Alivio, 233 zł. Ale wiesz nie musi być full wypas. wązne! Ma SIE TRZYMAĆ!

• Mod Team
Napisano

Miałem Typ. Korba Acera, Przód: Deore LX, tył Alivio, 233 zł. Ale wiesz nie musi być full wypas. wązne! Ma SIE TRZYMAĆ!

Korbę bym wymienił na m442, niewiele droższa a jednak lepsza. reszta jest ok. Ehhh gdzie te czasy kiedy kupowało sie zmieniarkę RD M570 za 60zł :icon_question:

Napisano

Noi Wstępna Wersja:

Korba Shimano m442

Przerzutka Tył Shimano Deore

Przerzutka Przód Shimano Deore LX

Piasta Shimano Deore [macie inny pomysł?]

Kaseta - ????

Wkład suportu - ??????

• Mod Team
Napisano

Kaseta jak chcesz 7 rzędową to nie masz dużego wyboru na allegro jeszcze jest HG30. Powinno sie dać załozyć kasete 8 rzędową bez ostatniej zębatki. Na pewno tak można z 9 bo tak jeździłem.

Suport do tej korby o długości 113mm. Najlepiej na maszynach.

Napisano

Pym, pym. Przerzutka Przód deorka? No chyba wruce do deorki bo alivio przód to sie nie opłaca.

Octalink? Czym sie różni od zwykłego kwadraciaka

• Mod Team
Napisano

Pym, pym. Przerzutka Przód deorka? No chyba wruce do deorki bo alivio przód to sie nie opłaca.

Octalink? Czym sie różni od zwykłego kwadraciaka

Ogólnie oś suportowa jest dużo grubsza i chyba pusta w środku co daje jej dużo lepszą szywność niż w przypadku kwadratu i to chyba tyle.

Od siebie dodam Ze uzytkuje LX 571 i mimo nie oszczędnego traktowania luzów brak i praca wciąż idealna po ok 2kkm odkąd ja mam i wzorowa waga w tym przedziale (136g).

Projec ma racje bo kosztuje tyle co alivio a klasę wyżej, warte uwagi.

Napisano

A czemu nie rozważasz tej tylnej przerzutki co Ci podałem;p

Wiesz nawet zapomniałem o Tym.

Hmm Octalink, chyba tak zrobie bo kwadraty właśnie mi się odziwo sypią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...