mitUSER Napisano 21 Maja 2010 Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Bardzo ładny, jak się sprawuje z amorem 120? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ros Napisano 22 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Bardzo ładny, jak się sprawuje z amorem 120? Dzięki, gapię się na niego częściej niż na żonę (mimo że jest na czym oko zaczepić Ciężko mi odpowiedzieć na Twoje pytanie bo zrobiłem na nim "aż" niecały kilometr (spod sklepu do domu) i jechałem cały czas po asfalcie z zablokowanym skokiem. I szczerze mówiąc byłem taki podniecony tą jazdą, że nie jestem w stanie powiedzieć jak się Tora sprawowała Poza tym z tego co wiem on ma ustawiony skok na 100 mm, ale może o czymś nie wiem... Jak to sprawdzić?? W ogóle to muszę napompować Torę pod siebie i wybrać się na jazdę testową chociażby do jakiegoś lasu. Górek w Łodzi nie uświadczysz Najgorsze jest to, że do połowy przyszłego tygodnia nie będę miał na to czasu i jedyne co mogę zrobić do tej pory, to gładzić go pieszczotliwie i patrzeć pożądliwym wzrokiem Aha, w sklepie w którym go kupiłem jest bodajże jeszcze jedna sztuka AD2009 - tylko że z ramą 21 cali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek0706 Napisano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Zazdroszczę Mam niesamowitą ochotę jeździć, ale nie mam na czym. Wiadomo, że rowery najlepiej kupować zimą ale wtedy jak na złość nie miałem pieniędzy. Teraz mam ale promocje powoli się kończą albo w przypadku niektórych firm w ogóle ich nie ma. Tak sobie jeszcze myślę czy nie pożyczyć roweru od brata, przejeździć ten sezon i w zimie rozejrzeć się za jakimś fajnym sprzętem... [/quot Witam, Ja dziś nabyłem unibike experta, polecam sklep w krakowie, mud serwis przy ulicy JP II, dostałem zniżke i kosztował mnie 2650, więc może i Wam udałoby się zakupić ten sprzęt po atrakcyjniejszej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ros Napisano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Witam, Ja dziś nabyłem unibike experta, polecam sklep w krakowie, mud serwis przy ulicy JP II, dostałem zniżke i kosztował mnie 2650, więc może i Wam udałoby się zakupić ten sprzęt po atrakcyjniejszej cenie. No to bardzo dobra cena - dzięki za info, komuś może się przydać. TUTAJ bezpośredni link. Przy okazji - gratulacje i witam w klubie właścicieli Experta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Od marca też jestem szczęśliwym posiadaczem Experta 2010. Przejechałem na nim ponad 500km i wszystko działa w jak najlepszym porządku. Jedno co zauważam to zużycie opon, ścierają się dość szybko, a po asfalcie przejechałem góra 100km. Przy swojej też niemałej wadze i wzroście (110kg/185cm) nie zauważam aby amor czy rama się jakoś źle zachowywały. Dla amatorskiej jazdy w terenie nic naprawdę więcej nie potrzeba. Przy najbliższym czyszczeniu wymienię jedynie łańcuch na nowy (jazda na 3) i do przodu. Trzeba sobie zdawać sprawę, że rower nie jest wieczny i niektóre części trzeba wymieniać systematycznie, czyścić je itd. Jak coś się rozwali, połamie czy powygina wtedy będę się martwił. Na razie o tym nie myślę bo maszyna śmiga jak szalona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ros Napisano 10 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Odezwa do wszystkich którzy mają albo chcą kupić Experta: ten rower ma naprawdę dobre hamulce więc oszczędnie i rozsądnie używajcie przedniego hamulca bo skończycie tak jak ja - lot przez kierownicę i rower na tydzień w serwisie z powodu kierownicy do wymiany (zgięła się przy uderzeniu o asfalt) i awarii (albo totalnego zapowietrzenia) hamulców. Modlę się tylko żeby nic więcej nie wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ins4ne Napisano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 No to gratuluję bardzo dobrego zakupu. Dzięki, gapię się na niego częściej niż na żonę Wklej zdjęcie to doradzimy Ci, co by można było zmienić. Jeśli nie ma dużego przebiegu to pewnie wystarczy trochę odchudzić, wrzucić nowe zderzaki i będzie śmigać jak nowa. Forum zawsze pomoże. A jęsli nie lubisz swoich Ronów to chętnie wymienię Ci je na te Karmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek0706 Napisano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Dzięki wielkie Rowerek już przetestowany w najtrudniejszych warunkach bo na zakopiańskich szlakach, sprawuje się wyśmienicie. Jedynie co, to po zjeździe z Gubałówki leśnym szlakiem w pełnym błocie mogłem jajecznice usmażyć na tarczach od hampli , ale najważniejsze, że nie zawiodły. Mam takie pytanie, przy przednim hamulcu odpadła mi mała blaszka, która zabezpiecza bolec trzymający klocki, nie wiem czy to poważne, czy mogę bez tego jeździć?. Bolec ten jest wkręcany na gwint więc wydaje mi się, że nie powinien wypaść ale wolałbym się upewnić, proszę o odpowiedź. P.S. Parę zdjęć z tego wypadu i mojej nowej bryczki zamieściłem w galerii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ros Napisano 30 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Dzięki wielkie Rowerek już przetestowany w najtrudniejszych warunkach bo na zakopiańskich szlakach, sprawuje się wyśmienicie. Jedynie co, to po zjeździe z Gubałówki leśnym szlakiem w pełnym błocie mogłem jajecznice usmażyć na tarczach od hampli , ale najważniejsze, że nie zawiodły. Mam takie pytanie, przy przednim hamulcu odpadła mi mała blaszka, która zabezpiecza bolec trzymający klocki, nie wiem czy to poważne, czy mogę bez tego jeździć?. Bolec ten jest wkręcany na gwint więc wydaje mi się, że nie powinien wypaść ale wolałbym się upewnić, proszę o odpowiedź. P.S. Parę zdjęć z tego wypadu i mojej nowej bryczki zamieściłem w galerii. No to gratulacje, zazdroszczę wypadu w góry bo ja póki co ujeżdżam swojego Experta w mieście na slickach (sic!) Może jednak w sierpniu uda się zaatakować Tatry... PS. Fajne zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redsky Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Witam mam pytanie czy do UNIBIKE EXPERTA (2009) da rady zamontować korbe XT i powiedzcie co to jest za róznica między korbami o numerach M-771 a M-770 PRZEPRASZAM jak popełniam błędy w pisaniu ale tu jest duuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo osób z Expertami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Witam mam pytanie czy do UNIBIKE EXPERTA (2009) da rady zamontować korbe XT tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redsky Napisano 30 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 a jeszcze jedno pytanie lepiej kupić taki mostek do Unibika "Klik" czy sam mostek taki "KLIK" coprawdaż jestem nie wymiarowy do roweru bo mam około 168cm rower to "17". A jak latam po lesie i podjeżdzam pod górke to czasem podrywa mi przednie koło czy to norma (zaznacze ze tą samą górke pokonałem na rowerku kolegi i nie było problemów) czy to wina za wielkiego roweru jak dla mnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 13 Marca 2011 Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Podniosę temat w związku z tym że się nie załapałem na model 2010. Czy w takim razie model 2011 jest w dalszym ciągu wart swojej ceny 3299zł czy jednak szukać teraz czegoś innego?? Zależy mi na geometrii ramy podobnej do Experta jako że bardzo mi wygodnie się na nim siedzi. Porównywałem z Renegade 0.6 i tutaj Expert wygrywa wygodą. Stąd moje poszukiwania w tym kierunku. Tak więc jak myślicie? Jest sens dalej Experta brać czy może macie jakiś inny ciekawy pomysł o podobnej do Experta ramie... Będę wdzięczny za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.