Skocz do zawartości

[kaseta] Ocena stanu zużycia

Pichu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Od początku zeszłego sezonu używam kasety alivio i chciałbym abyście powiedzieli mi na podstawie zdjęcia w jakim jest ona stanie. Ma przejechane 6533km. Jak myślicie, dociągnę na niej do 10000km?? Jeżdżona z jednym łańcuchem, nic nie przeskakuje, działa cacy. Ogólnie jestem z niej bardzo zadowolony.

dscn0806.jpg

• Mod Team
Napisano

Jak na 6kkm wygląda nieźle choć widać zużycie. Kaseta do 10kkm powinna dociągnąć ale czy łańcuch da rade ?? A nowy moze sie nie zaprzyjaźnić z kaseta niestety po tym dystansie.

Napisano

Na mniejszych koronkach widać zużycie, ale jak ten przebieg to wygląda dobrze. Moim zdaniem powinna dociągnąć do 10kkm, ale to nie znaczy, że na pewno się to jej uda :thumbsup:

Napisano

Jak dla mnie to jest w pięknym stanie, dla porównania moja (już zmieniona) kaseta sram pg-950 po 5000km, ale fakt że lubiłem pocisnąć i często zdarzało mi się startować pod górę na twardych przełożeniach: zdjecie,600,82659,kaseta-sram-pg950-po-5000km.jpg

Napisano

Wydaje mi się, że napędy 8 rzędowe są po prostu bardziej pancerne :icon_cool: A co do łańcucha to jeszcze daje rade ale mogę go już swobodnie wyginać na boki, więc pewnie już długo nie pociągnie (często jeżdżę na dużych przekosach). Łańcuch mam SRAM PC870

Napisano

Zależy od stylu jazdy,może wytrzymać,a może paść.Ponieważ to ostatnia koronka jest najbardziej zużyta,wnioskuję,że kręcisz po asfaltach,leśnych duktach i podobnych bezdrożach.Osobiście hołduję jednej zasadzie:wymieniam łańcuch zanim rozstaw zębów przekroczy rozstaw ogniw łańcucha,na załączonym zdjęciu widać,że na nowy łańcuch chyba już za późno...możesz natomiast spróbować dokupić koronki(można kupić na sztukę) i śmigać dalej:)

Napisano

A co do łańcucha to jeszcze daje rade ale mogę go już swobodnie wyginać na boki, więc pewnie już długo nie pociągnie (często jeżdżę na dużych przekosach). Łańcuch mam SRAM PC870

To nic nie ma do rzeczy. Ja mogę zrobić kółko ze swojego łańcucha. Kasetę masz w dobrym stanie i nic tylko jeździć a nie bawić się w zmianę łańcuchów czy koronek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...