Pichu Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Witam. Od początku zeszłego sezonu używam kasety alivio i chciałbym abyście powiedzieli mi na podstawie zdjęcia w jakim jest ona stanie. Ma przejechane 6533km. Jak myślicie, dociągnę na niej do 10000km?? Jeżdżona z jednym łańcuchem, nic nie przeskakuje, działa cacy. Ogólnie jestem z niej bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Najmniejsza koronka jest już dosyć zdarta, nikt ci nie powie czy dociągniesz te km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Jak na 6kkm wygląda nieźle choć widać zużycie. Kaseta do 10kkm powinna dociągnąć ale czy łańcuch da rade ?? A nowy moze sie nie zaprzyjaźnić z kaseta niestety po tym dystansie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Na mniejszych koronkach widać zużycie, ale jak ten przebieg to wygląda dobrze. Moim zdaniem powinna dociągnąć do 10kkm, ale to nie znaczy, że na pewno się to jej uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Jak dla mnie to jest w pięknym stanie, dla porównania moja (już zmieniona) kaseta sram pg-950 po 5000km, ale fakt że lubiłem pocisnąć i często zdarzało mi się startować pod górę na twardych przełożeniach: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Wydaje mi się, że napędy 8 rzędowe są po prostu bardziej pancerne A co do łańcucha to jeszcze daje rade ale mogę go już swobodnie wyginać na boki, więc pewnie już długo nie pociągnie (często jeżdżę na dużych przekosach). Łańcuch mam SRAM PC870 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 27 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Jak na ten przebieg kaseta w niezłym stanie. Na moje ślepe oczy powinna bez większych problemów dojechać do 10000 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servantez Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Zależy od stylu jazdy,może wytrzymać,a może paść.Ponieważ to ostatnia koronka jest najbardziej zużyta,wnioskuję,że kręcisz po asfaltach,leśnych duktach i podobnych bezdrożach.Osobiście hołduję jednej zasadzie:wymieniam łańcuch zanim rozstaw zębów przekroczy rozstaw ogniw łańcucha,na załączonym zdjęciu widać,że na nowy łańcuch chyba już za późno...możesz natomiast spróbować dokupić koronki(można kupić na sztukę) i śmigać dalej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 A co do łańcucha to jeszcze daje rade ale mogę go już swobodnie wyginać na boki, więc pewnie już długo nie pociągnie (często jeżdżę na dużych przekosach). Łańcuch mam SRAM PC870 To nic nie ma do rzeczy. Ja mogę zrobić kółko ze swojego łańcucha. Kasetę masz w dobrym stanie i nic tylko jeździć a nie bawić się w zmianę łańcuchów czy koronek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.