Skocz do zawartości

[Rama] Rama Full suspension około 140 skoku FR

Maciek661

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

szukam ramy do freeridu ze skokiem między 140 a 170. Na ramę z damperem mam około 2000zł. Co byście polecili?

Może coś w deseń Transition Bottle Rocket? Jakie inne?

Rozmiar jak najmniejszy, główka obojętne na ile bo mam dwupółkę, reszta parametrów obojętna, ważne żeby nie była pęknięta.

Napisano

Tylko że każda z tych ram ma trochę lub sporo więcej skoku. Tzn. nie wiem ile ma Iron Horse, ale patrząc na widelec do niej zamontowany, też ma więcej.

Może SX Trail? Są dwa na Allegro.

Jeszcze jedna kwestia. Co to za amortyzator? Bo generalnie szukasz ramy od 140 mm, natomiast od kilku lat taki i nieco większy skok to all mountain / enduro, a te ramy raczej są projektowane do jednopółkowych widelców.

Napisano

Amortyzator to marzocchi 888 rc3 wc. Wiem że troszkę przydużawy do takich ram ale tak by mi się najwygodniej jeździło :) mogę mieć Santa Cruza Bullita za 1200zł z damperem sterami i sztycą rozmiar S. Fajna ramka?

Napisano

Do takiego widelca jednak raczej powinieneś szukać ramy z min. 170 skoku z tyłu. Każda z zaproponowanych wyżej ram by pasowała, ale jak do FR, to odrzuciłbym Orange i Konę.

Bullit fajny, cena dobra, nawet aż za bardzo - w jakim stanie jest ramka? Ale z drugiej strony za max 2000 możesz mieć nowego Mondrakera z aukcji - jest cięższa, ale na pewno nie skatowana i z lepszym systemem zawieszenia. Tyle że trzeba doliczyć koszt piasty, jeśli nie masz. Zdecydowanie lepszy wybór, bo Bullit to pewnie stary model?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...