pawlo426 Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Być może będę odchudzał trochę rower... Zastanawiam się jeszcze Mogę na ten cel przeznaczyć 300-450zł. Mam rower Arkus VIP 5.0 Na razie tak tylko orientacyjnie się rozglądam... Co mogę w nim wymienić?? http://rowery.onet.pl/4,35,139194,14878,arkus_vip_5_0_m,sprzet.html - coś link nie chce się dobrze zapisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Jak zależy ci na zrzuceniu wagi to przede wszystkim wymień korbę na Hollowtech 2, potem osprzęt, czyli przerzutki i manetki, reszta to już większy wydatek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlo426 Napisano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Może wymienić widelec na sztywny bo raczej po szosie będę nim jeździł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Zostaw ten co masz bo nawet na drodze docenisz ten lekki skok, a zwłaszcza twoje nadgarstki Możesz też wymienić sztyce i siodełko na lżejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlo426 Napisano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Ten amor co ja mam waży 3kg i to jest Zoom Endura 381 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Jak uważasz, ale ja najpierw wymieniłbym napęd a potem rozglądał się za widelcem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Centek Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Zważ siebie, zważ cały rower a potem amortyzator i podaj nam wyniki. Jeśli faktycznie amor waży w okolicach 3kg to już na nim można za 450zł odchudzić o 1-1,5kg wrzucając jakiś używany powietrzny od Rock Shox'a albo Manitou. Dodatkowy plus z takiej wymiany to fakt, iż taki amortyzator pracuje jak należy a nie jak Twoja obecna atrapa amora (wybacz szczerość ale zrozumiesz o czym mowie jak zrobisz kiedyś przesiadkę ). Najlepiej zrób sobie zestawienie wszystkich części w rowerze i zważ je lub poszukaj wagi w internecie: ROWEROWA-WAGA Wtedy będzie można doradzić w jakich obszarach odchudzać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.