adalbert Napisano 26 Kwietnia 2010 Napisano 26 Kwietnia 2010 Witam! Jestem nowy i w dodatku typowy laik w osprzęcie rowerowym. Po kilku latach siedzenia i poruszania się tylko pojazdami spalinowymi, postanowiłem się trochę rozruszać. DO tego potrzebny będzie rower, który w większości poruszał się będzie po lesie, głównie Roztocze (niewielki zjazdy i podjazdy ale dość często) A oto cacka jakie posiadam w swoim garażu. Jeden to Giant, ale jest ciężki i chyba za bardzo nie da się z nim nic zrobić, dlatego skupiam się na tym pierwszym, szarym. Jest to składak kilku letni ale o dość dużej lekkiej ramie i w miarę poczciwym osprzęcie. Chciałbym zacząć od jakiegoś amortyzatora ale każda sugestia będę brał pod uwagę. Teraz pytanie: Co można by było wymienić aby usprawnić/umilić sobie podróż po roztoczu. Moja charakterystyka jazdy to amator fotograf, czyli bez szaleństw. i jeszcze jakieś dobre oponki bo te na zdjęciu t chyba nie do lasu? Dziękuję za pomoc!
Vieri Napisano 26 Kwietnia 2010 Napisano 26 Kwietnia 2010 Nie kupisz popularnego amortyzatora do tego typu ramy
Schwefel Napisano 27 Kwietnia 2010 Napisano 27 Kwietnia 2010 Jedyne co możesz zrobić dla poprawy komfortu to wymienić opony na grubsze i pompować je niższym ciśnieniem. Ale z tego co widzę to masz za dużą ramę (opuszczone na maksa siodełko).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.