Oskaro95 Napisano 26 Kwietnia 2010 Napisano 26 Kwietnia 2010 Witam mam problem z przerzutkami. Nie mam jakiegoś super roweru tylko taki normalny. Wiec tak regulowałem sobie przerzutki i odkręciłem linkę aby mocniej ją naciągnąć. No i kiedy ją naciągnąłem to nie mogłem już przerzucać przerzutek. Jak mam to prawidłowo naciągnąć ? Dodam jeszcze filmik
lukaszs Napisano 26 Kwietnia 2010 Napisano 26 Kwietnia 2010 fakt nic nie widać..... wrzuć na najcięższy bieg i wtedy powinieneś tak ustawić linkę żeby miała lekki luz.
Cycu85 Napisano 26 Kwietnia 2010 Napisano 26 Kwietnia 2010 Wrzucasz manetkę na 2, łańcuch na najwyższy tryb, prowadnik przerzutki będzie ściągał na dół, ale będzie trochę wyżej niż środkowy tryb. Wtedy naciągasz linkę i zakręcasz. Ewentualnie robisz to samo gdy na manetce bieg najniższy, wtedy nie naciągasz tak mocno. Jak nie masz regulacji przy manetkach musisz to zrobić idealnie samym naciągiem linki, więc trochę się namęczysz. Powodzenia BTW, kup klucze nasadowe , a jak już koniecznie tym, to nie wzdłuż śruby tylko prostopadle kręć (w płaszczyźnie obrotu nakrętki).
Oskaro95 Napisano 26 Kwietnia 2010 Autor Napisano 26 Kwietnia 2010 Ok dzięki Jutro spróbuje to zrobić. Klucze nasadowe mam tylko zgubił mi się gdzieś śrubokręt do nich...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.