intruz Napisano 26 Kwietnia 2010 Napisano 26 Kwietnia 2010 Witajcie. Od jakiegoś czasu coraz bardziej zaczyna doskwierać mi głośna praca opon. Zauważyłem również, że bieżnik w nich powoli zaczyna schodzić. Hałas podczas jazdy po asfalcie jest baardzo wysoki (zależy od temperatury asfaltu). Z przodu mam taką oponę link do obrazka (nie jest firmy Dębica ale "Vee Rubber" z tym że wzór bieżnika ten sam), natomiast na tyle siedzi "Dębica GT-500" z bieżnikiem typu "choinka". Z tyły bieżnika zostało około 5 mm natomiast na przodzie opona po przejechaniu palcem przez jej środek jest praktycznie "slickiem". Im bardziej w bok tym więcej bieżnika. W związku z tym moje pytanie, jakie polecacie opony "uniwersalne" ponieważ te chyba nadają się do wymiany. Większość terenu to asfalt ale czasem i las (błoto itd).
Fenthin Napisano 26 Kwietnia 2010 Napisano 26 Kwietnia 2010 Skoro większość terenu to asfalt, szukałbym jakichś semi-slicków typu: IRC Mythos XC Slick Kenda Kobra Maxxis Wormdrive Schwalbe Hurricane A jakie dokładnie? Tu już dużo zależy od kwoty, którą możesz przeznczyć na opony.
Corratec Napisano 27 Kwietnia 2010 Napisano 27 Kwietnia 2010 To oczywiste że będą głośne jeśli mają bieżnik górski a jeździsz po asfaldzie.
RAFI1784 Napisano 27 Kwietnia 2010 Napisano 27 Kwietnia 2010 Jeżeli podpompujesz pod górną granicę będą cichsze...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.