hellmooth Napisano 26 Kwietnia 2010 Napisano 26 Kwietnia 2010 Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, jaki to (na zdjęciu) rodzaj wentyla i jaką pompką można przez niego pompować? Próbowałem wielu różnych pompek i żadna nie chciała pompować tego rodzaju. Jest jeszcze taka możliwość, że nie wiem jak to pompować. Z góry dziękuję za pomoc.
Andrew Napisano 26 Kwietnia 2010 Napisano 26 Kwietnia 2010 Jest to klasyczny wentyl typu Dunlop. Kiedyś tylko takie były w rowerach. Najzwyklejsza pompka powinna pasować. Czasem zdarza się, że guma na wentylu skleja się i nie można wcisnąć powietrza. Wtedy należy wymienić wentyl lub gumę na nim (tak tak, kiedyś wymieniało się gumy na wentylach, mam nawet takie rurki w gararażu )
ksm Napisano 26 Kwietnia 2010 Napisano 26 Kwietnia 2010 To jest Dunlop, był wykorzystywany w starych składakach. Mnie udało się napompować takie dętki używając pompki do zaworów Presta.
Przeor Napisano 26 Kwietnia 2010 Napisano 26 Kwietnia 2010 Cały czas stosuje się takie wentylki i to nie tylko w starych składakach ale w nowych też. Co prawda już nie ma gumek, o których pisał Andrew (też jeszcze mam stare zapasy) tylko są kulki,które blokują wypływ powietrza. Zwykła pompka powinna dać radę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.