Skocz do zawartości

[pompka] stacjonarna + manometr

mucios92

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Podepnę się pod temat chociaż zbyt wielką popularnością się nie cieszył :whistling:

Też jestem zainteresowany pompką stacjonarną z manometrem i mam względem niej dwa podstawowe wymagania. Po pierwsze ma być na prestę i na auto. Po drugie manometr ma pokazywać zawsze ciśnienie a nie tylko wtedy gdy wieje wiatr przez wężyk :) U mnie na wsi, mają tylko takie co ciśnienie pokazują tylko w momencie pompowania, a ja takiej nie chcę. Dlatego mam pytanie, jaka pompka stacjonarna wskazuje ciśnienie przez cały czas gdy jest podłączona? W sklepach jest opis, że posiadają manometr a nic nie pisze o jego wskazaniach.

Użytkuję ktoś taką pompkę? Ewentualnie, link do sklepu, gdzie wyraźnie jest napisane, że pokazuje ciśnienie cały czas.

Cena tk do 150

Z góry dzięki

Napisano

@Przeor WTF, każda pompka pokazuje ciśnienie o ile końcówka jest dobrze nałożona i otwiera wentylek :x

Ja użytkuję Beto, coś w tym stylu:

http://www.allegro.p...rna_rewela.html

z tym że mam mniejszy manometr w końcówce, który pokazuje ciśnienie cały czas, pompowanie do 6.5 atm bezproblemowe, dalej nie pompowałem :teehee:

No właśnie o to chodzi, że np moja za diabła nie pokazuje, dopiero jak wieje przez wężyk to wtedy coś tam wskazuje. Z tego wynika, że moja to wyjątkowo nieudany egzemplarz. Czyli, przynajmniej w teorii, jeżeli kupię jakąś porządną stacjonarną pompeczkę to ciśnienie będzie widoczne na manometrze przez cały czas trwania operacji wdmuchiwania powietrza?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...