Root Admin Mieciu Napisano 25 Kwietnia 2010 Root Admin Napisano 25 Kwietnia 2010 W POLSKĘ DOOKOŁA - DANII CHYLĄC CZOŁA Jako pierwszą wyprawę naszego nowopowstałego projektu wybraliśmy podróż dookoła Polski. Wyprawa rozpocznie się z początkiem sierpnia (01.08) 2010 roku i potrwa ok. 30 dni. Swoistym deserem wyprawy będzie duńska wyspa Bornholm, czy też "Rowerowe El dorado". Dotrzeć na nią zamierzamy na rowerach (a także promem), najpierw jednak przejeżdżając wzdłuż i wszerz nasz piękny kraj. Do przejechania czeka nas ok. 3000km (~2500km w kraju, ~300km na wyspie). Cele wyprawy - Wyspa Bornholm - piękne, malowanicze, praktycznie już skandynawskie krajobrazy, setki kilometrów dróg rowerowych, znikomy ruch samochodowy, zdala od metropolii, czyste, morskie powietrze, bogata fauna i flora... Słońce, wolność - tu po prostu trzeba być! - Przejazd dookoła Polski - nasza wyprawa rozpocznie się w Jeleniej Górze i prowadzić będzie przez takie miejsca, jak m.in.: Wrocław, Kraków, Siedlce, Biskupiec, Kołobrzeg, (Wyspa Bornholm), Złocieniec, Poznań. Celem jest obcowanie z naturą oraz miejscami, które w szalonym pędzie umknęłyby naszej uwadze. - Rodzina, zdrowie i sport - chcemy udowodnić, że można, a nawet trzeba zrobić o wiele więcej. Czas zejść z codziennej monotonnej ścieżki pomiędzy domem, a pracą, otworzyć oczy i ruszyć w świat. W trakcie podróży, co kilka dni, będziemy odwiedzać nasze dawno niewidziane rodziny lub znajomych z dawnych lat. Kilka słów o nas Małgorzata Prussakowska: Brodniczanka znad Drwęcy, 23-letnia studentka V roku Chemii Środowiska na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Na co dzień jestem niezmordowaną optymistką widząca sens w byciu życzliwym dla innych. Staram się czerpać radość z każdego dnia i każdej chwili. Po roku spędzonym w Holandii rower stał się moim nieodzownym towarzyszem zdobywania niezapomnianych wrażeń. Od tamtej pory nie umiem sobie wyobrazić życia bez niego i wypatruję coraz to nowych rowerowych wyzwań. Pasjonuję się podróżami różnej maści, a w szczególności nad wyraz aktywnymi oraz spędzonymi blisko natury, która jest dla mnie namacalnym źródłem energii i wyciszenia. Z tych wszystkich powodów moje ostatnie studenckie wakacje pragnę wykorzystać na rowerową przygodę życia, która rozpocznie nasz projekt „Horyzont Marzeń”. Krzysztof Kanclerski: Na co dzień - informatyk w Książnicy Karkonoskiej w Jeleniej Górze. Zaocznie - student II roku Grafiki Komputerowej na WWSIS. Miałem to szczęście, że 22 lata temu urodziłem się w stolicy Karkonoszy - to raj dla każdego, kto choć trochę poważniej traktuje jazdę na rowerze. Od kilku lat jestem pasjonatem dalekich, rowerowych, górskich wypraw. Największe dotychczasowe osiągnięcie - wjazd na Śnieżkę (po śniegu;-), na jesieni (18.10) 2008 roku. Gdzieś pomiędzy codzienną pracą, tworzeniem stron www, a ciężkimi treningami, znajduję czas na aktywne obcowanie z naturą, które napełnia mnie pozytywną energią. Jest siłą napędową dla kolejnych wypraw, podróży i chęci samodoskonalenia. Ja "w pigułce": kolarstwo górskie, judo, Muzyka, podróże, grafika komputerowa, literatura fantastyczna, spotkania ze znajomymi przy dużej dawce śmiechu. Patroni medialni Strona wyprawy: http://www.horyzont.cancel-sky.pl/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.