Skocz do zawartości

[stery][amortyzator] problem z doborem

Kerami82

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Niedawno kupiłem rower Wheeler 7680. Rowerek juz wiekowy ale na porządnych komponentach. Zamarzyło mi się jedynie zamontowanie amortyzatorów(zamiast amortyzowanego mostka). Miałem problem z okresleniem rodzajów sterów ale po lekturze forum doszedłem do wniosku że to stery nabijane. Prosze o potwierdzenie doświadczonych uzytkowników lub wyprowadzenie mnie z błedu (zdjęcia poniżej)

8dc1680bee0d6238m.jpg

893b149093ab1bb0m.jpg

Mam natomiast wielki problem z doborem amortyzatora ;). Proszę o info jakiego typu amorek mam szukać oraz jakieś propozycje modelu do 300 zl. Rower to trekking 28" (widelec a-head bez gwintu). Z tego co wyczytałem to amortyzator przedni musi pasować i do sterów i do ramy(1 1/8 cala).

Szukałem w sklepach netowych ale wszedzie info ze stery zintegrowane więc rozumiem że u mnie taki amortyzator nie podejdzie. Prosze o pomoc.

Napisano

Pojęcie "stery zintegrowane" nie ma nic wspólnego z typem amortyzatora, kup poprostu taki który ma rurę sterową w wymiarze 1 1/8", w przypadku kupna używki zwróć uwagę na długość rury sterowej, aby się nie okazało że będzie za krótka:)

Napisano

Czyli rozumiem że kazdy amortyzator bez gwintu i z rurą 1 1/8" będzie pasował (pod warunkiem odpowiedniej długosci rury. Coś mi się pomieszało i myslałem że amortyzatory tez sa robione pod konkretny rodzaj sterów. Prosze jeszcze o potwierdzenie że są to stery nabijane a nie zinegrowane czy półzintegrowane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...