Kerami82 Napisano 25 Kwietnia 2010 Napisano 25 Kwietnia 2010 Witam. Niedawno kupiłem rower Wheeler 7680. Rowerek juz wiekowy ale na porządnych komponentach. Zamarzyło mi się jedynie zamontowanie amortyzatorów(zamiast amortyzowanego mostka). Miałem problem z okresleniem rodzajów sterów ale po lekturze forum doszedłem do wniosku że to stery nabijane. Prosze o potwierdzenie doświadczonych uzytkowników lub wyprowadzenie mnie z błedu (zdjęcia poniżej) Mam natomiast wielki problem z doborem amortyzatora . Proszę o info jakiego typu amorek mam szukać oraz jakieś propozycje modelu do 300 zl. Rower to trekking 28" (widelec a-head bez gwintu). Z tego co wyczytałem to amortyzator przedni musi pasować i do sterów i do ramy(1 1/8 cala). Szukałem w sklepach netowych ale wszedzie info ze stery zintegrowane więc rozumiem że u mnie taki amortyzator nie podejdzie. Prosze o pomoc.
radomir82 Napisano 25 Kwietnia 2010 Napisano 25 Kwietnia 2010 Pojęcie "stery zintegrowane" nie ma nic wspólnego z typem amortyzatora, kup poprostu taki który ma rurę sterową w wymiarze 1 1/8", w przypadku kupna używki zwróć uwagę na długość rury sterowej, aby się nie okazało że będzie za krótka:)
Kerami82 Napisano 25 Kwietnia 2010 Autor Napisano 25 Kwietnia 2010 Czyli rozumiem że kazdy amortyzator bez gwintu i z rurą 1 1/8" będzie pasował (pod warunkiem odpowiedniej długosci rury. Coś mi się pomieszało i myslałem że amortyzatory tez sa robione pod konkretny rodzaj sterów. Prosze jeszcze o potwierdzenie że są to stery nabijane a nie zinegrowane czy półzintegrowane.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.