rodrigez88 Napisano 25 Kwietnia 2010 Napisano 25 Kwietnia 2010 Witam jestem na etapie kupna roweru mtb Sklep Martes sport,(lubin), ma w swojej ofercie rowery kross z limitowanej serii podobno tylko dla nich,czarne, z hamulcami tarczowymi przód i tył , i to mnie włąsnie zastanowiło jest on w promocji za 999,00pln. obok stał natomiast, kross hexagon v4(bądz 6) nie pamiętam w kazdym bądz razie oba hamulce na v-brake, kosztuje jakies 1200pln. I sie zastanawiam który wybrać , czytałem na forum że tarczówki tył,przód w tej cenie to porażka, z drugiej strony jesli rower nie będzie nadmiernie użytkowany, to chyba nie powinno być takj tragicznie??? Co o tym sądzicie?? i jaki rower byście wybrali?? Proszę o pomoc i z góry dziękuję za odpowiedz Pozdraawiam p.s a może są na dolnym śląsku (kolo wrocławia)jakieś fajne nie drogie rowery ??
afly Napisano 25 Kwietnia 2010 Napisano 25 Kwietnia 2010 Napisałes bardzo niewiele, więc sprecyzuj co to są za modele Kross`a, jeżeli V6 na hamulcach v-brake to rocznik 2006, no chyba że to było V4 to też ważne jaki rocznik ponieważ co roku inny osprzęt - więc bardzo mało informacji dałeś. Akurat co do hamulców mechanicznych, wszystko zależy jakiej firmy kupujesz, można spotkać Kross`a Panica ze świetnymi hamulcami mechanicznymi tarczowymi AVID BB5 w cenie 999zł, ja mam V6 2008 z mechanikami i nie mam im nic do zarzucenia, jeździłem wcześniej na różnych tarczach mechanicznych - te jak na razie się sprawdzają
Nachaj18 Napisano 25 Kwietnia 2010 Napisano 25 Kwietnia 2010 Polecam Hexagona v6 do 1000zł chyba niczego lepszeno nie znajdziesz, zresztą nie ma sensu wydawać dużo pieniędzy na rower dla dziecka w prezencie komunijnym.
rodrigez88 Napisano 29 Kwietnia 2010 Autor Napisano 29 Kwietnia 2010 Witam małe sprostowanie dopatrzyłem sie na rowerku za 999pln oznaczenia v2, natomiast drugi rower top bnył hexagon v4. i moje pytanie brzmi który jest lepszy kross hexagon v4, na v-brekach (cena 1299),czy kross v2 na tarczowych hamulcach (cena 999). Proszę o odpowiedz i dziękuję z góry
afly Napisano 29 Kwietnia 2010 Napisano 29 Kwietnia 2010 ...kross v2 na tarczowych hamulcach (cena 999). Proszę o odpowiedz i dziękuję z góry Bez większych szczegółów to nic nam nie daje, ponieważ seryjnie taki model nie występuje w tej konfiguracji co podałes.
Che Napisano 1 Maja 2010 Napisano 1 Maja 2010 Witam. w Włocławku jest taka sama sytuacja jak w Lublinie i ja również staje przed wyborem Krossem Hexagonem "Black Edition" czy V4 z 2010. W sklepie mówili ze ten Kross Black Edition jest coś pomiędzy v5 a v6. Chciałbym sie dowiedzieć cos o nim bo w necie ani śladu po Black Edition. Dodaje zdjęcie black edition, moze to cos pomoże.
stanislaw Napisano 6 Maja 2010 Napisano 6 Maja 2010 Mam ten rower od paru dni. Zaciągałem trochę opinii kolegów którzy "siedzą w rowerach". Z tym osprzętem to naprawdę niezła zabawka. A poza tym w kolorze czarnym matowym wygląda naprawdę bajerancko. Myślę ,że to coś pomiędzy V6 a V4. Nic tylko śmigać ! Oczywiście w granicach rozsądku ( w góry bym go nie zabierał). W końcu to rower za 1000 zł.
Che Napisano 7 Maja 2010 Napisano 7 Maja 2010 Witam małe sprostowanie dopatrzyłem sie na rowerku za 999pln oznaczenia v2, natomiast drugi rower top bnył hexagon v4. i moje pytanie brzmi który jest lepszy kross hexagon v4, na v-brekach (cena 1299),czy kross v2 na tarczowych hamulcach (cena 999). Proszę o odpowiedz i dziękuję z góry te oznaczenie v2 to nazwa widelca "Suntour XCT-V2"
rodrigez88 Napisano 8 Maja 2010 Autor Napisano 8 Maja 2010 Użytkuję ten rower jakies 2 tygodnie,puki co jestem zadowolony,zrobiłem na nim jakieś 100km,natomiast kolega z którym kupowałem rower ma identyczny i narzeka na hamulce(słąbo hamują), i gdy jedzie piszczy przednia tarczaa hamulcowa,gdy przyhamuje,jest cicho a gdy wjedzie na małą nierówność, piszczenie powraca, tak apropo nie wiecie jak ten problem zlikwidować??Patrzyliśmy na klocki ale tam gdzie jest maszynka nie wiemy jak klocka oddalić od tarczy bo wygląda na to że to to. Pozdrawiam
afly Napisano 9 Maja 2010 Napisano 9 Maja 2010 Do Tektro IO temacik http://www.forumrowerowe.org/topic/64294-hamulce-tektro-io-regulacja/
qwerty123 Napisano 11 Lipca 2010 Napisano 11 Lipca 2010 wiem ,że temat trochę stary ale dziś byłem w mastersporcie i też zauważyłem Krossa Black Edition i czy to będzie dobry wybór ? cena to 1000 zł ( promocja podobno) czy brać krossa hexagona v2 czy v3 ? niestety nie mogę edytować a myślę ,że w końcu znalazłem jakieś info http://archiwumallegro.pl/kross_hexagon_black_edition_najtaniej-1064911827.html
kross17 Napisano 28 Maja 2011 Napisano 28 Maja 2011 siema kupiłem sobie ten rower kross black edition i mam takie pytanko do uzytkownika Stanisław.Jak ci chodzi ten amortyzator? Mi sie wydaje że on jest bardzo sztywny! Proszę o szybką odpowiedz!!
Parufka6 Napisano 29 Maja 2011 Napisano 29 Maja 2011 Kurde.. bierzcie tą Black Edition.Żadnych parametrów nie podałeś ale jak za 1000 zł to bierz mała kasa
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.