kabanos222 Napisano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Witam : ) Od pewnego czasu chce zrobić bunny hopa, ale nie wychodzi : ( Czy może ktoś napisać jak go zrobić ? szukałem w necie, ale coś chyba nie pykło : ( Manuala już trochę umiem, ale takiego krótkiego, i też proszę o pomoc Dziękuję, pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BIGAlus Napisano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Jaki rower? Jaka twoja masa? Bunny - Hop robisz podciągając przednie koło niczym do manual'a, po czym gdy podniesiemy przednie koło to podciągamy tył... I tyle, praktyka i nic więcej. Sam umię (ałem), bo odkąd mam full'a to potrafię tylko dwa koła naraz... dopiero ostatnio mi kumpel powiedział, że nie robię b-h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabanos222 Napisano 26 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Hmmm... kross sign ds 2 "15" A moja masa to 53-54 kg... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BIGAlus Napisano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Czyli przeciwwaga dobra, musisz maxymalnie wypiąć się w tył, ale wcześniej wyrywasz... potem cały czas równoważysz, aby nie spaść ani przelecieć do tyłu. Równowagę poćwicz na wheelie. - manual Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XxUzixX Napisano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Dla ćwiczenia możesz nachylić się nad kierownice i podciągać przód, i na zmianę nachylasz się do tyłu i przód podciągasz. Ja się tak nauczyłem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabanos222 Napisano 26 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Dzięki wszystkim ; ) W końcu ktoś mi pomógł Wielkie dzięki ; ) W czwartek może napisze jak idzie ; ) Ale proszę też o inne porady ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brooce Napisano 1 Maja 2010 Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Porada ode mnie (niedawno uświadomiłem sobie jak to ważne) - rób manuala na ugiętych nogach. Wielu początkujących próbuje go robić na nogach prostych, przez co mają "połowę kontroli" mniej. Tak samo przy bunny-hopie: wchodź na tylne koło z ugiętymi nogami, tak że potem możesz je wyprostować i odbić się od ziemi (jak przy zwykłym podskoku) i polecieć wyżej, niż tylko "rzucając się" na przód. Ugnij też nogi gdy chcesz aby tylne koło podskoczyło - może to oczywiste, ale wielu zapomina że tylne koło wysoko nie poleci jeśli będzie przyciśnięte do ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cycu85 Napisano 8 Maja 2010 Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Praca kolanami to oczywiście podstawa przy manualu. Dla mnie dużym problemem było wyciąganie na manuala fulla.. Nie dość, że dłuższe i cięższe niż poprzedni sztywniak, to jeszcze dużo idzie w damper. Najlepiej podrywać ruchem ciała najpierw do tyłu na ugiętych nogach i prostując nogi podrywać rower. Dużo mniej siły potrzeba i lepsza kontrola. Przy nauce palec na prawej klamce! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycholinio Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Zapraszam na mojego bloga są przedstawione podstawowe triki Manual też jest wyjaśniony TRIKI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 28 Września 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Zapraszam na mojego bloga są przedstawione podstawowe triki Manual też jest wyjaśniony TRIKI Weź kolego lepiej słownik i poprawiaj szybko dziesiątki błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.