Skocz do zawartości

[Tricki] Bunny Hop oraz Manual

kabanos222

Rekomendowane odpowiedzi

Witam : )

Od pewnego czasu chce zrobić bunny hopa, ale nie wychodzi : (

Czy może ktoś napisać jak go zrobić ? szukałem w necie, ale coś chyba nie pykło : (

Manuala już trochę umiem, ale takiego krótkiego, i też proszę o pomoc

Dziękuję, pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość

Jaki rower? Jaka twoja masa?

Bunny - Hop robisz podciągając przednie koło niczym do manual'a, po czym gdy podniesiemy przednie koło to podciągamy tył... I tyle, praktyka i nic więcej. Sam umię (ałem), bo odkąd mam full'a to potrafię tylko dwa koła naraz... dopiero ostatnio mi kumpel powiedział, że nie robię b-h :P

Porada ode mnie (niedawno uświadomiłem sobie jak to ważne) - rób manuala na ugiętych nogach. Wielu początkujących próbuje go robić na nogach prostych, przez co mają "połowę kontroli" mniej.

Tak samo przy bunny-hopie: wchodź na tylne koło z ugiętymi nogami, tak że potem możesz je wyprostować i odbić się od ziemi (jak przy zwykłym podskoku) i polecieć wyżej, niż tylko "rzucając się" na przód.

Ugnij też nogi gdy chcesz aby tylne koło podskoczyło - może to oczywiste, ale wielu zapomina że tylne koło wysoko nie poleci jeśli będzie przyciśnięte do ziemi.

Praca kolanami to oczywiście podstawa przy manualu. Dla mnie dużym problemem było wyciąganie na manuala fulla.. Nie dość, że dłuższe i cięższe niż poprzedni sztywniak, to jeszcze dużo idzie w damper. Najlepiej podrywać ruchem ciała najpierw do tyłu na ugiętych nogach i prostując nogi podrywać rower. Dużo mniej siły potrzeba i lepsza kontrola. Przy nauce palec na prawej klamce!

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...