Skocz do zawartości
  • 0

Przerzutka przód SLX FD-M660, a XT FD-M770

Gość rower_roman

Pytanie

Gość rower_roman
Napisano

Cześć!

Zastanawiam się nad wymianą mojej przedniej przerzutki Shimano Altus FD-M310 na SLX FD-M660 bądz XT FD-M770 i mam pytanie,

która z tych przerzutek wypada korzystniej biorąc pod uwagę cenę/jakość?

Dodam, że jeżdżę czasem mniej, a czasem bardziej agresywne XC.

Z góry dzięki, pozdrawiam!

R.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Miałem SLX, teraz mam XT (obie top swing). Jeśli chodzi o kulturę pracy to trochę lepsze jest XT, ale naprawdę minimalnie w stosunku do SLX. Spokojnie bierz SLX, szkoda przepłacać. Ja jak będę zmieniać to kupię znowu SLX-a.

Napisano

Jeżeli XT jest odrobinę lepsze od SLX, to mi chyba pozostaje XTR. Bo SLX to KUPA złomu, miałem LX-567 lżejsze 30 gram, padło po 14 latach działało jak należy. SLX-non stop klinuje łańcuch, działa beznadziejnie, nie da się tego g.. wyregulować tak żeby nie obcierało-regulowane 3 razy przez serwisanta-B. DOBREGO. Odradzam.

Napisano

W takim razie wiem czego to wina, uwagi co do masy pozostają. Najwidoczniej chodzi o węższą prowadnicę przez którą szerszy 8-biegowy łańcuch się klinuje, ale niestety dzieje się to samo osobom co maja 9-biegowe napędy, więc być może jakieś egzemplarze były lewe... albo nie wiem. W każdym razie materiałowo SLX jest mocno średni, ale ma działać chociaż.

• Mod Team
Napisano

Mój SLX działa bardzo dobrze, nigdy nie sprawiał problemów.

Raz wyregulowany działa do czasu aż nie rozbiorę roweru.

Na początku działał z łańcuchem na 8 przełożeń, teraz na 9 i jest ok.

Napisano

Mój SLX działa bardzo dobrze, nigdy nie sprawiał problemów.

Raz wyregulowany działa do czasu aż nie rozbiorę roweru.

Na początku działał z łańcuchem na 8 przełożeń, teraz na 9 i jest ok.

ja też posiadam slx-a z 2009 roku w swoim rowerze. mam przejechane prawie 1000 km i nie miałem z nią żadnego problemu.U mnie współpracuje z mapędem 9 rzędowym i manetkami z tej samej grupy. pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...