jeezy Napisano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Witam, czym się różnią te 2 modele przerzutek, które podałem w temacie. Czy jest większy sens zmiany na deore 1-letnich przerzutek acera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 25 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Moim zdaniem dopóki nie zajedziesz Acery to nie ma sensu zmieniać. Różnica w działaniu będzie na pewno zauważalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeezy Napisano 25 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 NA czym będzie polegało to zajechanie, na tym że nie będą chciały zmieniać się przerzutki czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Zajechanie polega na tym ze kółeczka sie skończą (zęby znaczy) a na pantografie sie zrobią takie luzy ze sama sobie będzie zmieniać biegi jak jej spasuje. Obecnie i Acera i Deore obsługuje 9 rzędów wiec z tym nie ma różnicy, różnica na pewno jest w masie, jakości wykonania i cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Shimano dla najnowszej wersji Acery podaje 8/7 rzędów... W tym roku 9 rzędów schodzi do grupy Alivio, Acera zostaje 8 rzędowa. (chociaż dostrojenie jej do napędu na 9 jest kwestią sprytu) Wadą Acery jest za krótki jak dla mnie wózek (w najnowszej wersji został nieznacznie wydłużony z tego co widzę) i duże kółeczka, których nie mogłem nigdzie na miejscu dokupić. Jeśli się wściekasz w mtb, to odczujesz dużą różnicę względem Deore, a szczególnie w warunkach pogodowych i terenowych nie sprzyjających zmianie przełożeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Z tego co wiem to chyba nie ma nic lepszego od deore;] A co w Deore takiego wspaniałego ? Tłucze o ramę aż miło, chociaż biegi zmienia na przyzwoitym poziomie. Co do Acery, to pozostał bym na razie przy niej do zajechania. Mógłbyś się trochę zawieść na małej różnicy w jej działaniu w stosunku do Deore. Jeżeli będziesz dbał o linki i pancerze na pewno będziesz zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo001 Napisano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Popieram przedmówcę. Wymienić zawsze zdążysz. Też takie plany miałem, ale stwierdziłem, że lepiej będzie jak zainwestuję w odzież rowerową, niż będę wymieniał to co w miarę działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2325 Napisano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Deore dziala mi bardzo dobrze, tylko już ktoś napisał wcześniej strasznie obija się o rame przy najwyższym przełożeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Zależy o jakim Deore rozmawiamy bo przez ostatnie lata przeszło więcej zmian niż inne przez wiele lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cycu85 Napisano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 o jakim deore mówisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2325 Napisano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Shimano Deore M531 SGS i nie kosztuje 40 zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloom Napisano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Shimano Deore M531 SGS i nie kosztuje 40 zl. Potwierdzam na ostrych dziurach chlasta rame. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2325 Napisano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 I wielu się na to skarży. Najlepiej podłożyć coś między przerzutke i rame i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Jak wam pierze w rame to kupcie Shadow ale przejeździe na srama. Możecie tez wymienić ramę bo nie na każdej bezie prało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2325 Napisano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Nie będe zmieniał dobrej ramy dla przerzutki, troche sposobu i wszystko działa ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cycu85 Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Po raz kolejny nie wiem czy wiesz o czym w ogóle piszesz. Przerzutki tylne uderzają o ramę i wcale nie są szosowe. Zależy to od konstrukcji ramy oraz przerzutki, dopiero niedawno zaczęto zwracać uwagę na ten problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 To fakt Sram od dawna stosuje konstrukcje temu zapobiegające a shimano od zaledwie kilku lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.