Skocz do zawartości

[rower]co można wymienić?

Chaosek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja bym zostawił to co jest a kupił na twoim miejscu np. buty i pedały SPD jeśli nie masz, albo jakieś ciuchy rowerowe. Jeśli już kupiłeś rower w tej klasie cenowej to nie ma sensu zmieniać od razu nowego osprzętu. Wyjeździj to co masz i sukcesywnie zużyte części wymieniaj na lepsze. Te 300 zł to wg mnie za mało, żeby zdecydowanie coś tutaj polepszyć.

Napisano

Ja to robię tak, patrzę co mnie najbardziej wnerwia w moim rowerze i przeglądam czy w pieniądzach które mam mógłbym coś poprawić w tej materii. Tak na siłę coś zmieniać nie ma sensu, wydasz pieniądze a przyjemności z jazdy nie poprawisz. Dopóki coś ci nie przeszkadza technicznie/wizualnie to bym to olał, a na siłę to ewentualnie można sobie kupić jakieś ciuchy, rękawiczki, spodnie, może kask...

Napisano

Skoro jeździ się dobrze to po co cokolwiek wymieniać? Zbieraj kasę dalej na jakiś konkretny zakup typu amor czy nowy napęd jak się stary zajedzie. Możesz też kupić sobie pedały SPD + buty.

Napisano

Panowie, ale chyba przyznacie racje że przyjemność z jazdy można podnieść wymieniając obecne opony na lżejsze? - bo opona oponie nie równa i zanim się je zajedzie to troszkę czasu minie a sama przyjemność szczególnie w terenie trochę będzie musiała poczekać - osobiście celowałbym w opony.

Napisano

Jeśli jeździsz przede wszystkim w terenie, to dobre, względnie lekkie opony, to jedna z najważniejszych rzeczy. Od siebie polecę Maxxis Ignitor w rozmiarze 1.95, wersja drutowa. Około 550 gram i cena w okolicach 50 zł/sztuka czynią z nich ofertę godną rozważenia. Dodam, że sam posiadam taki wynalazek z przodu i jestem bardzo zadowolony.

Kolejne rzeczy, które starał bym się wymienić to przerzutki i manetki. Tutaj moim zdaniem wybór jest tylko jeden: Shimano Alivio. Przy odrobinie cierpliwości, powinno udać się znaleźć te komponenty w cenie nie przekraczającej 200 zł łącznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.