Sebek85 Napisano 24 Kwietnia 2010 Napisano 24 Kwietnia 2010 witam Mam zamiar wymienić amortyzator w krossie level A6 tore 318 solo air. Pociągła 4500km i zaczęło schodzić z niej powietrze zakupiłem wszystko potrzebne do jego serwisu(olej,smar,pompkę. zestaw o ringów itd.) ale nie dało to żadnego rezultatu bo nie znalazłem w komplecie żadnych o ringów pasujących do tory i nie mam pojęcia gdzie takowe mogę dostać (chyba jedynie takie maja w serwisach autoryzowanych danej firmy jakieś niestandardowe te wymiary o ringów?) pytałem się w serwisie to mi powiedzieli ze za miesiąc sprowadzą o ringi i serwis i ich wymiana będzie kosztowac 200zł~, wiec postanowiłem ze zakupie amortyzator do 1000zł i mysle zeby nie był to powietrzny bo wydaje mi sie ze powietrzne maja mała trwałość,ze takie wysokie ciśnienie panujaca w komorze szybko powoduje zużywanie się o ringów wiec mam pytanko jakie sprężynowe amorki proponujecie?
Timon92 Napisano 24 Kwietnia 2010 Napisano 24 Kwietnia 2010 Oringi kupisz w każdym sklepie z uszczelnieniami za grosze. Powietrze może schodzić bo OEMowe Tory z Krossów nie są wykonane tak dobrze jak wersja BOX (sam mam z Krossa).
stefan2810 Napisano 25 Kwietnia 2010 Napisano 25 Kwietnia 2010 Czym się różni OEMowa wersja od jakiegoś BOxa? Pierwszy raz słysze.
Timon92 Napisano 25 Kwietnia 2010 Napisano 25 Kwietnia 2010 OEM to wersje produkowane do gotowych rowerów, często uboższe niż wersje BOX produkowane do osobnej sprzedaży. Te drugie zazwyczaj zawierają kartę gwarancyjną, instrukcję, pudełko i pompkę.
stefan2810 Napisano 25 Kwietnia 2010 Napisano 25 Kwietnia 2010 OEMy są uboższe w co na przykład? I da sie jakoś rozróżnić czy to wersja OEM czy BOX?
kubek20 Napisano 25 Kwietnia 2010 Napisano 25 Kwietnia 2010 Ja bym wybrał jakiegoś manitou axel/mars. Bardzo niska waga, a na allegro można jakiś nieużywany stary model wyrwać
Timon92 Napisano 25 Kwietnia 2010 Napisano 25 Kwietnia 2010 O co są uboższe? Plastikowe zamiast alu bebechy, stalowe zamiast aluminiowych rury sterowe. Też mam Torę i też się rozszczelniła po podobnym przebiegu. Wymiana oringów załatwiła sprawę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.