Skocz do zawartości

[rama] Specialized S-works M5

lostek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Ostatnim czasem myślę nad zmianą ramy. Do wydania mam maks. 1500zł. Moją uwagę przyciągnął używany Specialized S-works M5 w dobrym stanie. Czy warto ją kupić? Ważę 55kg jeżdżę na nizinie mazowieckiej głównie las. Do wyboru mam jeszcze nowe ramki: Giant XTC, Merida HFS4000, Boplight Mathon Team, No Saint Luzifer. Bardzo mało wiem o tym Specu. Nigdy nie myślałem o takiej ramie. Do tego nie mogę znaleźć o niej informacji w sieci. Czy wie ktoś jaka jest jej waga, geometria, sztywność i ile mniej więcej kosztuje? http://picasaweb.google.pl/kubawach/SWorks#5460438809636005090 - rama wygląda tak. Czy wiecie z którego roku jest to model?

Pozdrawiam.

Napisano

Widze że mój rowerek sie pojawił ;) Rama jest świetna ale zależy za jakie pieniądze. Jeśli chodzi o sztywność to raczej ścisła czołowka w ramach HT alu, a geomteria aż zachęcia do ścigania :). Dodam tylko ze ten konkretnie rocznik (2007) jest dość ciężki (1630g 19"), 2008 waży już chyba o 100g mniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...