Skocz do zawartości

[rowery] kolarzówka, góral i składak

czerstwy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich;)

Wakacje się zbliżają wielkimi krokami, więc chyba wreszcie czas pomyśleć o rowerze;) Mam 3 sztuki i każdy chciałbym doprowadzić dobrego stanu. Ale najpierw chciałbym się o nich coś dowiedzieć a nawet nie wiem jak zacząć poszukiwania...

Najstarszy z nich jest składak, Bóg jeden wie ile wiosen przetrwał, jeśli by go doprowadzić do porządku to może bym z nim gdzieś jeździł, oto i on:

cbd6d5556c94.jpg

Pierwsze pytanie jak doprowadzić go do stanu rozkładalności? Nie wiem jakiej siły trzeba by użyć żeby go "rozpołowić"

No i co w nim powinienem jeszcze zrobić?

Dalej góral, kupiony był jakoś z 8 lat temu gdzieś:

6f00b8aa8e89.jpg

Wymienione były na pewno jedna z zębatek i pedały. Od zawsze ciężko chodziły przerzutki, a jazda na nim kojarzy mi się z masakrą. Co w nim powymieniać żeby jazda na nim znów mogła być przyjemna ale i żeby za dużo za to nie wyszło.

No i kolarzówka, na której w zasadzie najbardziej mi zależy. Co byście polecili w niej zrobić? Jeździć jeździ i to nie najgorzej, ale jeśli mogła by lepiej to dlaczego nie? Oto i ona:

0e4b49280e60.jpg

Nie wiem czy da się doprowadzić do użyteczności aktualne przerzutki, więc jakie byście polecili, coś taniego ale nie byle co;) Najlepiej tez bym coś z nią wizualnie zrobił, ramę na czarno, coś przyjemnego dla ręki i oka na kierownice, ale czy będę w stanie opłacić to, nie wiem;p

Ciekaw też jestem Co warte są te sprzęty, w ogóle czym są że tak powiem, za każdą wiadomość o nich byłbym wdzięczny.

Dołączam archiwa z zdjęciami rowerów, mam nadzieje że na ich podstawie można coś powiedzieć:

Kolarzówka

Góral

Składak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...