supergdynia Napisano 24 Kwietnia 2010 Napisano 24 Kwietnia 2010 witam mam taki problem , zakupiłem nowy "uzywany" amortyzator do mojego roweru;dokladnie jest to REBA.Mój stary amor to dart3.Problem polega na tym , że z darta nie moge zdjąć bieżni , byłem w rowerowym i gość nie dał rady bo mówił ze strasznie jest "zbita". No więc sprawiłęm sobię nową bieżnie, zlozylem z dolną podkladką i lozyskiem , wlozylem do ramy i sie kreci wiec jest chyba ok. Problem teraz jest w tym , że ta bieznia co se zalatwilem , na końcowym zgrubieniu rury sterowej mojej REBY sie zatrzymuje i wiadomo ze nie bede jej wciskał na "AMEN" bo peknie. Teraz pytanie:Czy lekko zeszlifowac "zgrubienie" na dolnej czesci rury sterowej REBY??? Prosze o pomoc / wazne:(
moojmisiu Napisano 24 Kwietnia 2010 Napisano 24 Kwietnia 2010 To zgrubienie jest właśnie po to, żeby bieżnia była mocno osadzona, nabiją ją śmiało
cichy66 Napisano 24 Kwietnia 2010 Napisano 24 Kwietnia 2010 Nie zapomnij przed montażem wyczyścić miejsce osadzenia bieżni w amorze i nasmarować.
supergdynia Napisano 24 Kwietnia 2010 Autor Napisano 24 Kwietnia 2010 dobra dzieki chlopaki problem rozwiazany , lekko postukalem i weszła .Wszystko przez "Znawce" w sklepie rowerowym ...ładnie radzi chłop
supergdynia Napisano 24 Kwietnia 2010 Autor Napisano 24 Kwietnia 2010 sądze ze jednak nie ma opcji zdjąc tą bieznie z darta...Witac ze jest zła bieżnia w stosunku do amortyzatora...Nie ma pod co podwazyc srubokretem i potłukiwac młotem Skłali mi rower w Skiteamie no i sie nie popisali
Kawior Napisano 27 Kwietnia 2010 Napisano 27 Kwietnia 2010 Najwidoczniej nie przesmarowali rury sterowej smarem przy montażu i się zapiekło. Bieżnia to bieżnia i zawsze jest w wymiarze pasującym do danej sterówki, inaczej by jej nie założyli.
Mod Team Puklus Napisano 27 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 27 Kwietnia 2010 Nie zawsze, moj kolega kupił amora stery mostek wszystko nowe i sie okazało ze bieżnia lata ... No cóż trzeba było coś zaradzić
Mod Team Puklus Napisano 27 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 27 Kwietnia 2010 widelec RST a stery szczerze to nie wiem ale jakieś niezbyt wybitne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.