Skocz do zawartości

[bieżnia]Problem z bieżnią PILNE

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam mam taki problem , zakupiłem nowy "uzywany" amortyzator do mojego roweru;dokladnie jest to REBA.Mój stary amor to dart3.Problem polega na tym , że z darta nie moge zdjąć bieżni , byłem w rowerowym i gość nie dał rady bo mówił ze strasznie jest "zbita".

No więc sprawiłęm sobię nową bieżnie, zlozylem z dolną podkladką i lozyskiem , wlozylem do ramy i sie kreci wiec jest chyba ok.

Problem teraz jest w tym , że ta bieznia co se zalatwilem , na końcowym zgrubieniu rury sterowej mojej REBY sie zatrzymuje i wiadomo ze nie bede jej wciskał na "AMEN" bo peknie.

Teraz pytanie:Czy lekko zeszlifowac "zgrubienie" na dolnej czesci rury sterowej REBY???

Prosze o pomoc / wazne:(

Napisano

sądze ze jednak nie ma opcji zdjąc tą bieznie z darta...Witac ze jest zła bieżnia w stosunku do amortyzatora...Nie ma pod co podwazyc srubokretem i potłukiwac młotem :D Skłali mi rower w Skiteamie no i sie nie popisali

Napisano

Najwidoczniej nie przesmarowali rury sterowej smarem przy montażu i się zapiekło. Bieżnia to bieżnia i zawsze jest w wymiarze pasującym do danej sterówki, inaczej by jej nie założyli.

• Mod Team
Napisano

Nie zawsze, moj kolega kupił amora stery mostek wszystko nowe i sie okazało ze bieżnia lata ... No cóż trzeba było coś zaradzić :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...