duunome Napisano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Witam, Aktualnie jeżdżę odrestaurowanym (własnoręcznie) niemieckim cudem techniki stulecia minionego, jednak używam go jedynie jako transport do i ze szkoły, na wypady do miasta - z prostego powodu, duuuuże obręcze i odpowiednio klasyczna sylwetka dają dużo komfortu i zadowolenia. Problem pojawia się niestety wtedy gdy przychodzi wyjechać poza miasto, lub poza asfalt. Dlatego zdecydowałem, że potrzebny mi drugi rower (bo jak wiadomo jeden rower do wszystkiego to jeden rower do niczego) i ze musi to być w miarę solidny MTB. Dotychczas pożyczałem rower lub jeździłem starym "góralem" jeszcze ze starych lat (nie szkoda takiego)na wypady do lasu, lub na jakiekolwiek bezdroża. Więc potrzebuję rower w teren (szuter, las, błoto - bez skoków i akrobacji oczywiście) i zależy mi na solidnej konstrukcji z racji tego że ważę 82kg, co nie jest najmniej w relacji z moim wzrostem 182cm, a także lubię ostrą jazdę w terenie. Jak napisałem w opisie, ma on być bazą do dalszej (może ewentualnej) rozbudowy. Nie chciałbym od razu wydawać 2500zł tylko kupić "stocka" i dostosować go do moich potrzeb później. Znam się na podstawowym osprzęcie i takiej weryfikacji mogę dokonać sam, dlatego pytam was o rower, który niekoniecznie ma najlepsze przerzutki, czy hamulce - bo to sam mogę stwierdzić i wymienić. Wskażcie mi proszę zestaw w tej cenie, który zawiera najlepsze podzespoły bazowe takie jak rama, amory, piasty, koby, suporty itp itd. Mam nadzieję, że wiecie o co chodzi, jeśli nie to daję przykład: kupuję scotta aspect 50, a później zamawiam na allegro zestaw przerzutki hamulce ...deore XT i jestem niezwykle szczęśliwy:) Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Może taki http://allegro.pl/item1007521397_merida_matts_tfs_100_v_2008_od_merluk.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matis1906 Napisano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Witaj,do 1400zł ciężko jest znaleźć nowy rower na dobrym osprzęcie. Gdybyś dołożył na rowerek ok.400zł to miałbyś zdecydowanie większy wybór. Możesz poszukać dobrego używanego bike'a.Np,Scott aspect(choć będzie ciężko w takiej cenie) Specialized HRXC z 2009r http://www.specialized.com/zz/en/bc/SBCBkModel.jsp?arc=2009&sid=09Hardrock lub Cube Aim. W każdym bądz razie wybierz taki rower,który bedzie Ci sie podobać Albo coś z meridy matts Tu masz fajny rower Cube http://allegro.pl/item1000809409_cube_aim_white_red_20_2010_opole.html Osprzęt średniej klasy,natomiast rama jak najbardziej wysokiej klasy Tylko wiadomo że to już nie ta kategoria cenowa Naprawdę mozesz dołożyć kilka zł,a nie pożałujesz Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.