Adam620 Napisano 23 Kwietnia 2010 Napisano 23 Kwietnia 2010 Witam ! Mam opony Black Jack i zamówiłem teraz Continental Explorer 2,1 drutowana. I mam do was starych wyjadaczy tego forum pytanie czy continentale są lepsze od black jack'ów pod względem przyczepności ? Pozdrawiam !
rockrider Napisano 30 Kwietnia 2010 Napisano 30 Kwietnia 2010 Na Black Jack`ach nie śmigałem, ale na Explorerach śmigam od ponad pół roku i jest git Poniżej coś o tych oponach: - w miarę dobra przyczepność w błocie - dobrze trzymają na szutrze(zakręty) - na podjazdach przy staniu w korbach opona się trzyma podłoża - ma mały problem z przyczepnością na piasku - mają lekkie opory toczenia - nie ścierają się szybko - nie pamiętam sytuacji aby ślizgały się na mokrych korzeniach W razie szczegółowych pytań pytajcie Pozdrawiam
tenjin Napisano 30 Kwietnia 2010 Napisano 30 Kwietnia 2010 na pewno beda lepsze bo black jack to badziewie, o slabej trakcji i wadze jak do dh, a explorer jest calkiem ok. Mi jakoś średnio podszedł ale wiele osób je bardzo chwali, na pewno miedzy nimi a black jackami bedzie duża rożnica
wiktor95 Napisano 30 Kwietnia 2010 Napisano 30 Kwietnia 2010 ja z kolei mam teraz strasznie cięzkie opony Trial Trax ważą ok. 1050 g. Więc będę miał dużą różnice
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.