michalbike Napisano 23 Kwietnia 2010 Napisano 23 Kwietnia 2010 Niedawno przytrafił mi się wypadek i niestety jednym z wielu efektów jest wygięty hak przerzutki. "Na oko" wygięcie to wg mnie wynosi około 5 stopni odchyłu od pionu. Zamieszczam zdjęcia haka i mam pytanie, czy hak taki można bez większego ryzyka wyprostować? Mam też problem z dostaniem haka w swojej okolicy. Corratecami dysponuje tylko dystrybutor Shimano - RP Pawlak. Nie mają jednak haków, sprowadzają je już od przeszło miesiąca, a ostatnio powiedziano mi, żę muszę jeszcze zaczekać przynajmniej dwa tygodnie. Czy może Wy macie w swojej okolicy jakieś sklepy gdzie mają wybór haków, prosiłbym o informację. Inna sprawa, do kogo mógłym się udać by mi taki hak dorobił, jakiś ślusarz, tokarz? Oto zdjęcia: FOTO 1 FOTO 2 FOTO 3 FOTO 4
rastatajm Napisano 24 Kwietnia 2010 Napisano 24 Kwietnia 2010 Osobiście próbowałbym wyprostować, choć istnieje ryzyko, że wtedy szybko pęknie - zależy z jakiego stopu jest zrobiony. Ewentualnie może udałoby Ci się kupić jakiś podobny i lekko go podpiłować itd. Na velo.com.pl jest kilka haków.
arroyo Napisano 24 Kwietnia 2010 Napisano 24 Kwietnia 2010 Wygięcie jest niewielkie, jesteś z Poznania to możesz śmiało szukać solidnych serwisów wyposażonych w przyrząd do prostowania haków, sprawdź np w cyklotourze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.