memorian Napisano 23 Kwietnia 2010 Napisano 23 Kwietnia 2010 Witam ! Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak w Kellys`ie EQS DSC 2009 Cross założyć łańcuch bo nie mogę sobie z tym poradzić. Najlepiej na zdjęciu zobrazowane.
Schwefel Napisano 23 Kwietnia 2010 Napisano 23 Kwietnia 2010 Tak samo jak w każdym innych rowerze. Rozkuwasz łańcuch, zakładasz, skuwasz. No chyba, że masz spinkę to wtedy bez rozkuwania.
memorian Napisano 23 Kwietnia 2010 Autor Napisano 23 Kwietnia 2010 Mam spinkę zdjąłem łańcuch odnowiłem go ale nie potrafię go odpowiednio założyć. Raz jest za długi raz za krótki a przecież jest taki sam od momentu w którym go zdjąłem. Próbowałem na kilka sposobów zaczynałem od przerzutki tylniej ale coś nie umiem. Może jakieś zdjęcie z opisem od jakich elementów najpierw zakładać ?
Root Admin Mieciu Napisano 23 Kwietnia 2010 Root Admin Napisano 23 Kwietnia 2010 ustaw sobie łańcuch po skosie, żeby był luźny na najmniejszych zębatkach z przodu i z tyłu, przeciągnij końcówkę przez wózek, ściągnij oba końce łańcucha ze sobą (wózek się wyprostuje do właściwej pozycji) i zepnij. Tam nie ma filozofii żadnej. Przerzutka się nie złamie. Nie zapomnij zmienić przełożeń przed założeniem.
Schwefel Napisano 24 Kwietnia 2010 Napisano 24 Kwietnia 2010 Nie może być za długi skoro był już w tym rowerze. Może omijasz któreś kółko przerzutki? Zaczynasz od opasania kasety, potem Ska między kółkami przerzutki i do korby. http://www.bikeworld.pl/ppg_fotki/foto_big/8_13022_21_02_08.jpg
Pytanie
memorian
Witam !
Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak w Kellys`ie EQS DSC 2009 Cross założyć łańcuch bo nie mogę sobie z tym poradzić. Najlepiej na zdjęciu zobrazowane.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.