Skocz do zawartości
  • 0

Kellys DSC cross zakładanie łańcucha

memorian

Pytanie

Napisano

Witam !

Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak w Kellys`ie EQS DSC 2009 Cross założyć łańcuch bo nie mogę sobie z tym poradzić. Najlepiej na zdjęciu zobrazowane.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam spinkę zdjąłem łańcuch odnowiłem go ale nie potrafię go odpowiednio założyć. Raz jest za długi raz za krótki a przecież jest taki sam od momentu w którym go zdjąłem. Próbowałem na kilka sposobów zaczynałem od przerzutki tylniej ale coś nie umiem. Może jakieś zdjęcie z opisem od jakich elementów najpierw zakładać ?

• Root Admin
Napisano

ustaw sobie łańcuch po skosie, żeby był luźny na najmniejszych zębatkach z przodu i z tyłu, przeciągnij końcówkę przez wózek, ściągnij oba końce łańcucha ze sobą (wózek się wyprostuje do właściwej pozycji) i zepnij. Tam nie ma filozofii żadnej. Przerzutka się nie złamie. Nie zapomnij zmienić przełożeń przed założeniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.